ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022

172 ΜΠΑΛΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΕΛΕΦΑΝΤΑ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ"

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Φτάσαμε στο σημείο να μας κράζουν οι ζαίοι και να μην μπορούμε να τους απαντήσουμε. 14 δις για αμυντικά προγράμματα. Το θέμα δεν είναι η επανεκκίνηση των αμυντικών προγραμμάτων που είναι επιβεβλημένη, αλλά το ότι πήραμε 0 βιομηχανικό έργο.

Μεταφορά τεχνογνωσίας για ηλεκτρονικά δεν πήραμε, ποσοστό παραγωγής σε πυραύλους δεν πήραμε. Το τι πήραμε το ξέρατε. Είχαμε 4 χρόνια. 1460 μέρες για να εκκινήσουμε ξανά τη βιομηχανία μας. Χάσαμε ευκαιρίες για την επόμενη 40ετια.

Πόσες 4ετιες χρειάζονται για να απαιτήσουμε τα αυτονόητα σαν χώρα;; Στην τελική τα λεφτά βγαίνουν απ' τις τσέπες μας, όχι απ' τις τσέπες σας, για να μπορείτε να αποφασίσετε εάν θα ζητήσετε ή όχι βιομηχανικά ανταλλάγματα.

Τώρα μπορεί να πει κάποιος ότι η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Ότι οι ζαιοι είναι παράδειγμα προς αποφυγήν είναι κάτι το δεδομένο. Απ' την άλλη το να δώσεις 14 δις χωρίς σοβαρά ανταλλάγματα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση;; Ο πήχης δεν γίνεται να φτάσει τόσο χαμηλά. Η κριτική δεν μπορεί να γίνεται πάντα σε  σχέση με τους ζαίους. Κάποια στιγμή πρέπει να πάμε μπροστά, πραγματικά μπροστά.   

Η είδηση ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: