ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022

Αυτά να τα πεις στους Τούρκους, και όχι σε εμάς. Η αλλοπρόσαλλη στάση της Τουρκίας Τζέφρυ είναι σε μεγάλο βαθμό ευθύνη της Αμερικής, που για δεκαετίες έκανε πως δεν έβλεπε.


 ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Λέει ο Τζέφρυ στην REAL NEWS : «Οι διαφορές στα ενεργειακά μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας πρέπει να λυθούν με συνεργασία για να αποφευχθεί το οικονομικό κόστος »

Δηλαδή με λίγα λόγια, τα δικά τούς δικά τους, κατ τα δικά μας πάλι δικά τους. Αυτά να τα πεις στους Τούρκους, και όχι σε εμάς. Η αλλοπρόσαλλη στάση της Τουρκίας Τζέφρυ είναι σε μεγάλο βαθμό ευθύνη της Αμερικής, που για δεκαετίες έκανε πως δεν έβλεπε. Θα πάθει τίποτα το ΝΑΤΟ, εάν η Τουρκία φύγει από αυτό;; Ήταν ποτέ η Τουρκία σοβαρό μέλος του ΝΑΤΟ;; Μπορεί η τουρκική βιομηχανία να πάει μπροστά χωρίς τους δυτικούς;;

Η Ελλάδα μπορεί να παρακάμψει τον χώρο που λέγεται Τουρκία μέσω της Αλεξανδρούπολης και των έργων που θα συνδέουν πλέον τα Βαλκάνια. Η Αμερική το μόνο που έχει να κάνει, είναι να εξασφαλίσει χρηματική βοήθεια στην Ελλάδα, όπως κάνει και με την Ταϊβάν.

Ρε Τζέφρυ  γιατί η απόκτηση 40 F-35 να μην συνοδεύεται από εγχώρια συναρμολόγηση του νέου κινητήρα της General Electric, όπως κάποτε η Αμερική έκανε με τον κινητήρα των f-16 για την Τουρκία;; Μόνο έτσι χτίζονται γερές συμμαχίες για την επόμενη τουλάχιστον 50ετια.

Η Ελλάδα Τζέφρυ δεν μπορεί να σηκώνει τεράστια οικονομικά βάρη. Κάπως πρέπει να επιστρέφει ένα ποσό στην εγχώρια αγορά και πιστεύω πως η ομογένεια κάποια στιγμή πρέπει να θέσει το θέμα της οικονομικής ενίσχυσης της Ελλάδας, όπως γίνεται με την Αίγυπτο, το Ισραήλ, τη Ταϊβάν κλπ. 

Μόνο έτσι θα μπορέσει η ελληνική αμυντική βιομηχανία να εκκινήσει ξανά και να αποτελέσει μια απάντηση στις κινήσεις της Τουρκίας. Πιστεύω κανείς δεν θέλει τελευταία στιγμή την Ελλάδα να παρακαλά για να έρθουν γρήγορα μεταγωγικά με πυραύλους και άλλα εξαρτήματα, για να  αντιμετωπίσει κράτη τρομοκράτες όπως η Τουρκία, το Ιράν με τους νταβατζηδες τους Ρωσία και Κίνα και τους χρηματοδότες τους Κατάρ κλπ.

Κατάλαβες Τζέφρυ;; Στο εσείς θα βγείτε περισσότερο χαμένοι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: