ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022

Ποτέ δεν μπορείς να μείνεις σε ησυχία, όταν έχεις να κάνεις με αυτοκαταστροφικό λαό.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Όσοι έχουν παρακολουθήσει την ιστορία των ελληνικών εξοπλιστικών, τους είναι εύκολο να αντιληφθούν ότι οι εξοπλιστικές αποφάσεις έχουν μέσα τους έντονα την πινελιά της εξοπλιστικής πολιτικής. Γι' αυτό ακριβώς τον λόγο οι Γάλλοι δεν πρέπει να καθησυχάζονται.

Το ΠΝ επέλεξε τις FDI. Σαν Έλληνες όμως έχουμε απαξιώσει πολλά οπλικά συστήματα. Εάν δεν θέλουμε ένα από αυτά να είναι οι FDI, τότε οι Γάλλοι θα πρέπει να παίξουν πολύ δυνατά και να δημιουργήσουν μια οικογένεια συστημάτων, που καμία κυβέρνηση δεν θα μπορεί να την παρακάμψει,για να κλείσει το μάτι άλλου. Εάν δεν θέλουμε οι FDI να έχουν χειρότερη μοίρα απ' τα τακάκια των Mirage, θα πρέπει να γίνουν 4 και μετά 10. 

Για να γίνει όμως αυτό, πρώτα πρέπει οι κορβέτες να είναι γαλλικές, δημιουργώντας έναν πυρήνα high- low συστημάτων.Εάν δεν είναι γαλλικές, τότε θα μπει ένα ακόμα CMS (ATHENA) στο ΠΝ να τα κάνει όλα πουτάνα και αργότερα το 2030+ θα μπει ένα ακόμα CMS (COMBATSS) για να τελειοποιήσουμε το "ΠΟΥΤΑΝΑ ΟΛΑ" που τόσο πολύ μας ελκύει σαν λαό τα τελευταία χρόνια.

Άρα, το δίλημμα για εμάς θα είναι εάν θα καταφέρουμε να εξορθολογίσουμε τις εξοπλιστικές μας δαπάνες, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα ομοιοτυπία και για τους Γάλλους, εάν θα επιτρέψουν να χάσουν το συμβόλαιο των κορβετών που μελλοντικά θα τους στοιχίσει την επιτυχία τους, αφού θα αποτύχουν να φτιάξουν έναν απροσπέλαστο και λειτουργικό διακλαδικό πυρήνα συστημάτων με Rafale, FDI, Gowind, SAMP-T, υποβρύχια (?) και ποιος ξέρει τι άλλο.

Είναι απλά τα πράγματα. Ποτέ δεν μπορείς να μείνεις σε ησυχία, όταν έχεις να κάνεις με αυτοκαταστροφικό λαό, που η πλειοψηφία των ιπτάμενων μέσων δεν έχει διασύνδεση link 16, τα mirage δεν πέταγαν, τα υποβρύχια δεν είχαν τορπίλες, τα AWACS δεν έχουν FOS, το πυροβολικό δεν είχε βλήματα αυξημένου βεληνεκούς και η λίστα συνεχίζει....

Δεν υπάρχουν σχόλια: