ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022

Τα υπερσύγχρονα τεθωρακισμένα Puma του γερμανικού στρατού είναι μια πλήρη αποτυχία.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ : 

Είναι κάτι αλήτες που κάνουν διαγωνισμούς...και χαλάνε τα stories!!!

Σε ένα εμπιστευτικό εμπρηστικό email προς τον Επιθεωρητή Στρατού αυτή την εβδομάδα, ο διοικητής της 10ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας Ρούπρεχτ φον Μπούτλερ, προς την ηγεσία της Bundeswehr και του υπουργείου Άμυνας, ανέφερε ότι μετά από εξάσκηση στόχου 18 υπερσύγχρονων οχημάτων μάχης πεζικού «Puma», ούτε ένα δεν ήταν έτοιμο για δράση.  

Όπως αναφέρει το «Spiegel», θα πρέπει να αναπτυχθούν τον επόμενο χρόνο για τη «Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης» του ΝΑΤΟ. Τα δύο τελευταία «Pumas» ακόμα δεν είναι έτοιμα για δράση «τη χθεσινή ημέρα βολής μετά από μιάμιση ώρα με ελαττώματα πυργίσκου» απέτυχαν επίσης, γράφει ο υποστράτηγος.

Τα στρατεύματα γνώριζαν ήδη τη φύση των ελαττωμάτων, ανέφερε το e-mail, αλλά «δεν είχαν συμβεί ποτέ με αυτή τη συχνότητα στο παρελθόν». Αυτό δεν ήταν αναμενόμενο, γιατί τα συστήματα μεταφέρθηκαν μόνο σε πεδία βολής στα βόρεια γερμανικά πεδινά και δεν «υπερχρησιμοποιήθηκαν» εκεί. 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ίσως απλώς να τοποθετήστε φουσκωτά ομοιώματα από καουτσούκ στο μπροστινό μέρος. Οι Σύμμαχοι το έκαναν αυτό στην Αγγλία κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου για να μπερδέψουν τους Γερμανούς ως προς το πού θα γίνουν τελικά οι αποβάσεις στην Ευρώπη. Παρόλα αυτά προσωπικά δεν βλέπω να κινδυνεύει με κανέναν τρόπο την επόμενη χρονιά η επιχειρησιακή ετοιμότητα της «δυνάμεως ταχείας αντίδρασης» του ΝΑΤΟ. Άσχετα αν είναι για κλάματα.

Από την άλλη κάποιος ποιο παρατηρητικός βλέπει ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται.Θα προτείνουμε στους Γερμανούς αναγνώστες μας να διαβάσουν το βιβλίο  «Προδοσία στη Νορμανδία» οι Γερμανοί βοηθοί του Αϊζενχάουερ. Friedrich Georg, GRABBERT Verlag Tübingen, 2007. 380 σελίδες. . Με πολλές φωτογραφίες και σχέδια. Λεπτομερής περιγραφή των γεγονότων, ξεκινώντας αμέσως πριν από την προσγείωση των συμμάχων. Ερωτήματα όπως: γιατί σημαντικές μονάδες απομακρύνθηκαν λίγο πριν από την προσγείωση;;

Γιατί υπήρξαν λάθη μετά από λάθη στα διάφορα επίπεδα της γερμανικής διοίκησης;; Γιατί οι επαρκώς παρεχόμενες προμήθειες δεν έφτασαν εγκαίρως στον προορισμό τους; Νέα όπλα δεν χρησιμοποιήθηκαν ή χρησιμοποιήθηκαν λανθασμένα. Το ναυτικό και η αεροπορία δεν χρησιμοποιήθηκαν καθόλου ή σπαταλήθηκαν χωρίς νόημα. Ή: Η γερμανική πλευρά προετοιμαζόταν για την απόβαση για χρόνια, αλλά σε αυτό το χρονικό σημείο ήταν «τυφλοί και κουφοί.» Υπάρχουν επίσης αρκετές δηλώσεις Συμμάχων στρατιωτών και στρατηγών για αυτό το θέμα στο βιβλίο.

Και ξανά και ξανά ο μετέπειτα στρατηγός του ΝΑΤΟ Speidel εμφανίζεται σε όλη αυτή την πορεία δράσης με αρνητικό τρόπο. Ως γνωστόν, ήταν τότε επιτελάρχης του Ρόμελ.  Το Τευτονικό Τάγμα, όπως ονομαζόταν τότε ο Γερμανικός Τεκτονισμός, είχε 45.000 αδέρφια. Αυτοί ήταν, φυσικά, αξιωματικοί που δεσμεύονταν με έναν αδελφικό όρκο σε υπερεθνικό καθεστώς. Μερικοί από τους νεαρούς Γερμανούς αδερφούς στα σωστά μέρη και η προέλαση των δυτικών αδελφών ήταν εξασφαλισμένη...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Να πάρουμε τα Αρμάτα, δείχνουν καλά.......
ΞΕΝΟΔΟΧΩΦ