ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022

Ο Αμερικανικός στόλος βομβαρδιστικών B-2 Stealth είναι καθηλωμένος.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Ολόκληρος ο στόλος των περίπου είκοσι αεροσκαφών stealth βαρέων βομβαρδιστικών B-2 "Spirit" έχει καθηλωθεί στο έδαφος επ' αόριστον από την U.S. Air Force Global Strike Commandτων των ΗΠΑ, αφού ένα B-2 υπέστη κάποια έκτακτη ανάγκη κατά την διάρκεια της πτήσης και στη συνέχεια είχε ένα "ατύχημα" κατά την προσγείωση του στην Βάση Πολεμικής Αεροπορίας Whiteman στο Μιζούρι, που φαίνεται παραπάνω.

Όχι μόνο είναι καθηλωμένος ολόκληρος ο στόλος των B-2 Spirit της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, αλλά και ο μοναδικός διάδρομος προσγείωσης στη βάση τους παραμένει κλειστός αφού ένα από τα βομβαρδιστικά stealth παρουσίασε δυσλειτουργία ενώ πετούσε και αναγκάστηκε να κάνει  έκτακτη προσγείωση  στις 10 Δεκεμβρίου.

Ο επικεφαλής της  Global Strike Command, στρατηγός Timothy Ray, διέταξε την «παύση ασφαλείας» για να επιθεωρηθεί ο στόλος μετά το συμβάν, και ο πλοίαρχος Sgt. Η Beth Del Vecchio της Bomb Wing Public Affairs είπε στο Defense One σε ένα email.

«Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει εικαζόμενη ημερομηνία λήξης για την παύση ασφαλείας. Κάθε περιστατικό είναι μοναδικό και επί του παρόντος αξιολογούμε τι πήγε στραβά και πώς μπορούμε να μετριάζουμε τον μελλοντικό κίνδυνο. Θα συνεχίσουμε την κανονική λειτουργία μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα ασφαλείας», δήλωσε ο Ντελ Βέκιο.

Η αεροπορική βάση Whiteman στο Μιζούρι «διαχειρίζεται και απασχολεί» τα B-2 της Πολεμικής Αεροπορίας. Ο διάδρομός του έχει κλείσει από την αναγκαστική προσγείωση. Ο Ντελ Βέκιο είπε ότι οι ομάδες «εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο» για να το ανοίξουν ξανά.

Ένα δελτίο τύπου της Παρασκευής από την 509η πτέρυγα βομβών αναφέρθηκε στην παύση ασφαλείας, ανακοινώνοντας ότι τα βομβαρδιστικά B-1B Lancer θα έπαιρναν τη θέση των B-2 στις αερογέφυρες Rose Bowl και Rose Bowl Parade.  Το B-2 είναι το μόνο κρυφό βαρύ βομβαρδιστικό με ικανότητα πυρηνικής ενέργειας των ΗΠΑ. Η Πολεμική Αεροπορία διαθέτει επίσης πολλές δεκάδες βαρέα βομβαρδιστικά B-52 με πυρηνική ικανότητα.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Με όλα αυτά να συμβαίνουν συνεχίζω να πιστεύω ότι ΑΦΟΠΛΙΖΟΥΝ τις χώρες της Δύσης μεθοδικά και οργανωμένα. Η Αμερική "στειρώθηκε".!! Αυτό γίνεται για να επιτραπεί στης Ασιατική συμμαχία να μπορεί να κάνει επίθεση.Τα F35 είναι σκουπίδια, τα F22 έχουν προβλήματα και τώρα αυτό. Ενδιαφέρον το timing.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

βάλτε και μιά πρέζα από υποχρεωτικό μπόλι σ'όλο το προσωπικό,και να δούμε ποιός θα τα επιδορθώσει και ποιός θα είναι ικανός να πάρει τα όπλα.
Ξαναρωτάω λοιπόν, καμμιά πρότασηγια καραμπίνα έχετε;;
ΞΕΝΟΔΟΧΩΦ