ΠΟΜΟΛΑΚΙΑ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ
60 γρ. βούτυρο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
10-12. πομολάκια Βρυξελλών, κομμένα στη μέση. Αν δεν διαθέτετε, παίζει και με 800γρ λαχανάκια baby
¼ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
Αλάτι, Πιπέρι
200 ml κρέμα γάλακτος
80 γρ. τυρί μοτσαρέλα, τριμμένη
80 γρ. τυρί cheddar, τριμμένη
2. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε μέσα το βούτυρο για να λιώσει, σοτάρουμε για 3 λεπτά το κρεμμύδι για να καραμελώσει, προσθέτουμε τα λαχανάκια, το μπέικον και σοτάρουμε για άλλα 6 με 7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανάκια (νταξ, με τα πομολάκια θέλει κάτι τις παραπάνω...)
3. Προσθέτουμε την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι, ανακατεύουμε, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε 2 λεπτά να πάρει βράση. Αδειάζουμε τα τυριά και ανακατεύουμε. Βάζουμε τα υλικά του τηγανιού σε ένα πιρέξ και το τοποθετούμε στο φούρνο για 15 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου