ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022

ΟΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΡΑΚΗΣ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΟΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΡΑΚΗΣ

Άλλην μία συνωμοσία που περνά απαρατήρητη. Πέρα από το γεγονός ότι τα παρακάτω πανάρχαια ποτά βοηθούν στην επικοινωνία των ανθρώπων...
 
Τσίπουρο και η Ρακή ή το Ρακί τα δύο θεραπευτικά υγρά (σε αυτά συμπεριλαμβάνεται και ο σωστός οίνος). Ίσως για αυτό απαγόρευσαν και αυτά να τα φτιάχνουν στα σπίτια τους οι άνθρωποι όπως έκαναν εδώ και εκατοντάδες χρόνια.
 
Το τσίπουρο (χωρίς γλυκάνισο) θεωρείται εξαίρετο χωνευτικό. διότι η φυσική αλκοόλη που περιέχει, προκαλεί αγγειοδιαστολή και μείωση της πίεσης. Ακόμη, έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες -στην Κρήτη και αλλού λένε πως ότι δεν θεραπεύεται με αυτά είναι σοβαρή ασθένεια. Χρησιμοποιούνται σε πολλά βάμματα και συνταγές για το κρυολόγημα, τον πυρετό και τον πονοκέφαλο. Είναι κατάλληλα ποτά για όσους κάνουν δίαιτα. Τα λευκά αποστάγματα αλλάζουν την ισορροπία των λιπών στο αίμα αυξάνοντας την καρδιοπροστατευτική καλή (HDL) χοληστερόλη και μειώνοντας την κακή (LDL) χοληστερόλη ενώ ελαττώνουν την συγκολλητική ικανότητα των αιμοπεταλίων των μορίων του αίματος που είναι υπεύθυνα για τις θρομβώσεις. 
 
Αλλά και χρησιμοποιούνται για εντριβές και καταπλάσματα σε κρύωμα ή πιάσιμο και πολλά άλλα. Σκεφτείτε πως όλα τα θεραπευτικά βάμματα περιέχουν ή ρακή ή τσίπουρο ή αλκοόλη από 40 ως 90+ βαθμών και μέρος της δραστικότητάς τους είναι η αλκοόλη πέρα από τα βότανα που βαπτίζονται σε αυτά και ενισχύουν την δραστικότητά τους με τις ουσίες κάθε βοτάνου τα 3 αυτά θαυμάσια δώρα της φύσης στον άνθρωπο (να θυμάστε ότι τα βάμματα δεν επιτρέπεται να πίνετε πάνω από 10-15 σταγόνες διαλυμένες σε ύδωρ 1-2 φορές την ημέρα διότι είναι πολύ πιο δυνατά από το απλό τσίπουρο ή ρακή. 
 
ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ αλλά δεν απαγορεύονται τα χημικά βλαβερά σκευάσματα των φαρμακοβιομηχανιών .!!! Γιατί;;

6 σχόλια:

kakos04 είπε...

Καλό μεσημέρι , είδατε που εγώ πίνω προληπτικά ρακή , κάτι ξέρω .......... Το κράτος θέλει μονοπώλια που δίνουν και μπαξίσι και δεν θέλει ανεξάρτητους και υγιείς πολίτες ! Για αυτό κυνηγά συνεχώς την ατομική προσπάθεια . Θέλει να παίρνουμε εγκεκριμένα δηλητήρια μόνο .

ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ είπε...

Γεια σας παιδες.
Κακε δεν υπαρχει κρατος μια δρακα απατεωνων που ψηφιζουν οτι τους συμφερει,δεν θυμασαι το γαλα?Ειναι δυνατον να θεωρουν φρεσκο γαλα 4και 5 ημερων?Ολα εγιναν για μια επιχειρηση και να ητανε και γαλα παει στο διαολο.
Εσυ αμα πινεις προληπτικα δεν θα εχεις και ιους στο αιμα εχεις κανει την απολυμανση σου.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Καλημέρα Νικόλα...καλημέρα ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ..έτσι θα πίνουμε τα τσιπουράκια μας και την ρακή μας και θα σκοτώνουμε όλα τα μικρόβια. Βέβαια όλα αυτά τα κάνουμε με μέτρο εδώ να πούμε για τους αναγνώστες φίλους μας.

Πολύ σημαντικό ρόλο όμως παίζει και η ψυχολογία του ανθρώπου για την τάση του προς την ασθένεια. Όσο ποιο χαρούμενος είσαι και ψυχικά ισορροπημένος τόσο δυσκολότερα αρρωσταίνεις.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Νικόλα σήμερα παραμονή Πρωτοχρονιάς θα έχουμε Κρητικό γλέντι στον Σύλλογο. Θα έχουμε μαγκάλια με διάφορα ψητά, κρητικά εδέσματα , μπόλικο κρητικό κρασί (αλλά και άλλα) ρακή μην ξεχνιόμαστε και διάφορα άλλα. Μαζί μας θα είναι δύο αδελφοί λυράρηδες που θα παίξουν κρητική μουσική και ασφαλώς θα χορέψουμε.

Θα χορέψουμε και θα τραγουδήσουμε αποχαιρετώντας τον παλιό χρόνο.

kakos04 είπε...

Ωραία , καλά να περάσετε , εμείς δουλεύουμε λόγω ημερών μέχρι τις 8 το πολύ , όποτε από τις 7 που ανοίξαμε θα την πέσουμε νωρίς μετά το φαγητό . Καλή χρονιά σε όλους , μετά τις γιορτές θα βγάλω την ρακή να σου κρατήσω 1 μπουκάλι πρωτόρακι που είναι πιο δυνατό για εσάς που κάνει κρύο. Άντε και στον νέο με θετικές αλλαγές όπου μπορούμε .

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" για εσάς που κάνει κρύο"

Δεν έχει κρύο...ακόμα δεν άναψα θέρμανση. Τώρα έχει έξω έναν ανοιξιάτικο ζεστό ήλιο..και γυρνάω με ένα μπλουζάκι μόνο. Τσιγάρο ...ρακή και γύρω από το μαγκάλι έξω στον ήλιο....είναι υπέροχα. χα χα χα

Την προηγούμενη εβδομάδα είχε μόνο λίγο ψύχρα...μέχρι -2 και -3 θερμοκρασία είχαμε . Αλλά αυτό δεν είναι κρύο για εμάς εδώ πάνω.!!