ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

Εκρήξεις και μεγάλη πυρκαγιά σε εμπορικό κέντρο στην Μόσχα.

 In #Khimki, #Moscow region, #Russia, there is a large scale fire happening this morning at the Mega shopping mall:

pic.twitter.com/jRvyKu26Xl

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Τεράστια φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε εμπορικό κέντρο στη Μόσχα της Ρωσίας. Πολλές εκρήξεις συγκλόνισαν τη γιγάντια κατασκευή και οι αρχές λένε ήδη ότι πρόκειται για «εμπρησμό». Μου φαίνεται επίσης ότι 3 εκρήξεις έγιναν με τη σειρά.

Ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα κοντά στη ρωσική πρωτεύουσα τυλίχθηκε στις φλόγες σήμερα Παρασκευή με τις αρχές να λένε ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο εμπρηστικής επίθεσης. Η φωτιά εξαπλώθηκε σε μια περιοχή περίπου 7.000 τετραγωνικών μέτρων (75.000 τετραγωνικά πόδια) στο εμπορικό κέντρο Mega στην πόλη Χίμκι στα περίχωρα της Μόσχας και μόλις επτά χιλιόμετρα (τέσσερα μίλια) από το αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της πρωτεύουσας.

Υπάρχει επίσης μια μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται σε ένα εργοστάσιο ελαστικών στο Barnaul της Σιβηρίας. Το εργοστάσιο παράγει κυρίως εξοπλισμό για τη ρωσική αεροπορική βιομηχανία και τον στρατό.  Η είδηση ΕΔΩ. Έχω δει πολλές πυρκαγιές...δεν είδα ποτέ τέτοια έκρηξη σε οτιδήποτε άλλο εκτός από βιομηχανικές εγκαταστάσεις με επικίνδυνα υλικά. Μου φαινόταν σαν μια έκρηξη εύφλεκτου ατμού ή δυναμίτης. Κάτι που δεν θα βρείτε σε ένα εμπορικό κέντρο. Θα μπορούσε ίσως πίσω από αυτό να είναι ένας ολιγάρχης  που απαλλάσσεται  από ένα "βαρίδιο" που χάνεται σε μια στιγμή , την ώρα που  τρομοκράτες μπορούν εύκολα να κατηγορηθούν για τον εμπρησμό. Ο διάβολος βρίσκεται στις λεπτομέρειες και ειδικά στα ασφαλιστήρια. 

Παρατήρησα τρία πράγματα :

Πρώτον, θα δείτε ότι δεν φαίνονται μηχανές ή πυροσβέστες στο βίντεο. Οποιαδήποτε κανονική πυρκαγιά σε μια αστική περιοχή δεν μεγαλώνει σε σημείο που να έχει εξαπλωθεί τόσο πολύ και να εξαερωθεί από μόνη της προτού φέρουν ανθρώπους/πυροσβέστες στον τόπο της φωτιάς να της επιτεθούν χωρίς βοήθεια.

Δεύτερον, από τη στιγμή που μια φωτιά εκτονωθεί από μόνη της, γενικά δεν έχουμε εκρήξεις καπνού, πράγμα που σημαίνει ότι υπήρχε κάτι εκεί μέσα που δημιούργησε αυτές τις εκρήξεις. Τα εμπορικά κέντρα δεν περιέχουν γενικά τις απαραίτητες χημικές ουσίες για τη δημιουργία μεγάλων εκρήξεων χαμηλής ταχύτητας όπως αυτή. Φαίνεται σχεδόν ότι οι πυροσβέστες μπορεί να κατάλαβαν ότι υπήρχε κάτι εκεί μέσα και να κρατήθηκαν πολύ πίσω. Δεδομένης της ενέργειας που απελευθερώνεται σε αυτές τις εκρήξεις, ήταν μια καλή κίνηση.

Το τρίτο σημείο είναι ο χρονισμός αυτών των εκρήξεων. Δεν χρειάζεται να έχετε χρονομετρημένα ή τηλεχειριζόμενα εκρηκτικά για να δημιουργήσετε αυτόν τον βασιλιά των γεγονότων, καθώς η εξάπλωση της φωτιάς μπορεί να το κάνει αυτό για εσάς. Επιπλέον, δεδομένης της φαινομενικά ίσης απόστασης μεταξύ των γεγονότων που εμφανίζονται, με κάνει να πιστεύω ότι κάτι "φυτεύτηκε"...τοποθετήθηκε εκεί για να γίνει η έκρηξη. Συμπέρασμα αυτή η φωτιά είναι τόσο ύποπτη όσο και η κόλαση.

Υ.Γ  Αφού επρόκειτο για εσκεμμένη επίθεση, τότε πρέπει να αναρωτηθούμε εάν επρόκειτο για στρατιωτικό στόχο;; Ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορώ να δω ότι αυτό είναι έγκυρος στρατιωτικός στόχος είναι εάν το εμπορικό κέντρο χρησιμοποιήθηκε για να στεγάσει στρατιωτικά αντικείμενα ή στρατιώτες και χρησιμοποιούσε πολίτες ως ασπίδες. Δεν νομίζω ότι αυτό κάνουν οι Ρώσοι, αλλά υπήρχαν άρθρα που έλεγαν ότι αυτό ακριβώς έκαναν οι Ουκρανοί. Είτε έτσι είτε αλλιώς, αυτό δεν είναι καλό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: