ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022

ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ. Για να γράψουμε πάλι σελίδες Έπους και όχι Πέους σαν έθνος θα πρέπει η στρατιωτική ηγεσία και αυτοί που θα είναι στην πρώτη γραμμή, να ΓΡΑΨΟΥΝ ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥΣ τις εντολές που θα έρθουν από την πολιτική ηγεσία των ΤΟΥΡΚΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Σαν σήμερα στις 9:00 το πρωί της 3ης Δεκεμβρίου του 1912 εκπέμπει το σήμα :

"Με την δύναμην του Θεού, τας ευχάς του Βασιλέως μας και εν ονόματι του Δικαίου, πλέω μεθ' ορμής ακαθέκτου και με την πεποίθησιν της νίκης εναντίον του εχθρού του Γένους"

-09:05 υψώνεται στον Αβέρωφ το προειδοποιητικό σήμα «αρχίσατε πυρ συγχρόνως μετά του Ναυάρχου»

 -09:25 ο Ελληνικός Στόλος ανοίγει πυρ

-09:35 υψώνεται σημαία "Ζ" και ο Στόλος αποεδεσμεύεται από τις κινήσεις της ναυαρχίδας

 -09:55 το "Αβέρωφ" διασταυρώνει το "Τ" με τον εχθρικό στόλο

-10:15 τα επάκτια πυροβολεία αρχίζουν και αυτά πυρ κατά του "Αβέρωφ"

 Ο Κυβερνήτης του "Σπέτσαι" γράφει στο ημερολόγιό του:

"ουδείς εξ ημών ηδύνατο εκείνη τη στιγμή να γνωρίζη την τύχην της ναυαρχίδος και του ναυάρχου μας, διότι το μόνον που διεκρίναμεν ήτο εν νέφος από καπνούς και αφρούς που έσπευδε προς τον εχθρόν, το οποίον διέσχιζαν λάμψεις πυροβόλων και εις την κορυφήν του οποίου εξείχον μόνον οι ιστοί του ΑΒΕΡΩΦ, επί των οποίων εκυμάτιζεν ο σημαιοστολισμός της μάχης".

Προφανώς δεν γνωρίζω πως θα γίνει η επόμενη "Ελλη" ή "Λήμνος" τακτικά  .Όμως όταν γίνει θα γίνει με το ίδιο πνεύμα. Μετά τη "Λήμνο" ο Ναύαρχος έκανε τη δουλειά του και πήγε για ύπνο. Επικοινωνούσε το "Υπουργείον Ναυτικών" με τον Δούσμανη για τις λεπτομέρειες, το γράψανε στα αρχίδια τους. Μακάρι να είχαν κάνει την δουλειά τους και στα Ίμια όταν τους ρίξανε το ελικόπτερο τους από την Ναυαρίνο και να τους γράφανε και εκεί στα αρχίδια τους...

Για να γράψουμε πάλι σελίδες Έπους και όχι Πέους σαν έθνος θα πρέπει η στρατιωτική ηγεσία και αυτοί που θα είναι στην πρώτη γραμμή, να ΓΡΑΨΟΥΝ ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥΣ τις εντολές που θα έρθουν από την πολιτική ηγεσία των ΤΟΥΡΚΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ.

1 σχόλιο:

ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ είπε...

Εδω ειμεθα μεθ ορμης ακαθεκτου.
Ετοιμοι με το μολυβι στο χερι να τους γραψουμε στην καραπουτσαρα μας.
Ξερεις ποσοι θελουν να τους γραψουν αλλα δυστυχως δεν τολμουν?
Μια συμβουλη τους δινω μολις παρεις το μολυβι στο χερι ολα τελειωσαν.
Τοσο απλα καντε το γιατι θα το μετανιωνετε μια ζωη η οση σας απομενει.
Ειλικρινα φιλε δυο πραγματα θα ηθελα ενα να βρισκομουν στην φρεγατα με τον Σαλιαρη και δυο στο ξερονησι με τον Κολοκουρη.
Αιντες καλησπερα στην παρεα.