ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2022

ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΤΗΣ BLACROCK

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΤΗΣ BLACROCK

Καλήν εσπέραν άρχοντες! Και αν είναι ορισμός σας θα σας πω ποια είναι η BlackRock:
 
🔸H εταιρία που πίεζε για το Grexit το 2015, έχοντας στοιχηματίσει υπέρ του .Η εξέλιξη των διαπραγματεύσεων Ελλάδας -ΕΕ το καλοκαίρι του 15, την οδήγησαν τότε σε μεγάλες χασούρες, αφού τότε δεν μπόρεσε να βάλει στο χέρι τους υδρογονάνθρακες που μας αναλογούν στην Ανατολική Μεσόγειο, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.
 
🔸O μεγαλύτερος διαχειριστής κεφαλαίων και παγίων του πλανήτη ύψους (πρίν το 2020) 7τρισ$ (7.000δισ$). Φανταστείτε την σαν την τέταρτη σε μέγεθος οικονομική δύναμη του πλανήτη μετά τις ΗΠΑ, την ΕΕ (ΑΕΠ 13τρισ) και την Κίνα (9,5τρισ)
 
🔸Το fund των funds. Σχεδόν καμία επένδυση τους δεν γίνεται χωρίς την σύμφωνη γνώμη του ΔΣ της Blackrock.
 
🔸Η εταιρία που αγόρασε με το πρώτο lockdown τα περισσότερα futures, τότε που λόγω της πτώσης της ζήτησης του πετρελαίου και της έλλειψης αποθηκευτικών χώρων, είχαν φτάσει να το πουλάνε με αρνητικές τιμές, χαρίζοντας το μέσα στα γαριδάκια.
 
Αλλά τι άλλο κάνει η BlackRock με τις κολοσσιαίων διαστάσεων αλλαγές που έχει πρωτοστατήσει για να γίνουν:
 
🔸 Μετά την σύνοδο των G7 στην Κορνουάλη, επισημοποιήθηκε ως πολιτική η κατευθυντήρια γραμμή του ΔΣ της Blackrock για την "Πράσινη Μετάβαση"., Που η ίδια σχεδίασε εντός του WEF.Ακολούθησε αμέσως η εφαρμογή της από την ΕΕ με αύξηση των συντελεστών ρύπων και την έναρξη της ανόδου των τιμών της ενέργειας, πριν το Ουκρανικό.
 
 
🔸Η BlackRock ξεφόρτωσε τότε τα futures πετρελαίου που είχε αγοράσει, εκτινάσσοντας τα κέρδη της αλλά και τα κεφάλαια που διαχειρίζεται σε ύψος πάνω από τα 10τρισ εκτοπίζοντας την Κίνα από την τρίτη θέση οικονομικής ισχύος.
 
🔸Η με μαθηματική ακρίβεια πρόκληση της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία από τις καθοδηγούμενες ηγεσίες όλων των εμπλεκομένων (ΗΠΑ, Ρωσια, ΕΕ, Ουκρανία), οδήγησε στην αποχώρηση της Blackrock από τις ενεργειακές επενδύσεις της στην Ρωσία ή την διαχείριση κρίσιμων αγωγών από εκεί, και στην ανάλογη επένδυση της ως διαχειριστής υποδομών δικτύων από την Σαουδική Αραβία.
 
🔸 Αμέσως μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Fink ο πρόεδρος της, ανακήρυξε το τέλος της παγκοσμιοποίησης και την έναρξη της επόμενης κυνηγετικής σεζόν προς αγραν κερδών των επενδυτών στην εταιρία του, στην πολυπολική μετα-παγκοσμιοποίηση, που όλοι σχεδόν τα αναμένουν από μεγάλες αποεπενδύσεις από περιοχές, μεταφορά άλλων στην μητρόπολη και, κυρίως, από το καζίνο των χρηματοπιστωτικών παιγνίων με στοιχήματα χρεοκοπιών. Μόνο που τώρα ξέρουν ποιες και που θα γίνουν. Τζόγος με σημαδεμένα χαρτιά πάλι, με αποτελέσματα γνωστά με μαθηματική ακρίβεια.
 
🔸Η εταιρία που ανέλαβε να σχεδιάσει για λογαριασμό της Κομισιόν τα "πακέτα" της, εντός λέει των πλαισίων μίας πολιτικής ESG. Τρέχα γύρευε ποτέ την ψήφισες αυτή και ποιός την όρισε. Τώρα ελέγχεται και για χρηματισμό της Κομισιόν γι αυτές τις αναθέσεις της Φον ντερ Λάιεν and co.
 
🔸Η εταιρία που ανακοίνωσε ότι έβγαλε τα περισσότερα από την ενεργειακή κρίση που η ίδια σχεδίασε 
 
🔸Η αποχώρηση της Total έναντι της ExxonMobil από τις εξορύξεις νότια της Κρήτης πρέπει να είναι δικό της σχέδιο. Γίνονται έρευνες επί αυτού.
 
🔸Η BlackRock κινείται πλέον και στον χώρο των επενδύσεων εξαγορών μεταλλείων κρίσιμων μετάλλων για τις ΑΠΕ, κυρίως στις χώρες της Υποσαχαριας Αφρικής, κόντρα στα αντίστοιχα κινέζικα funds που επενδύουν σχετικά στην ίδια περιοχή.
 
✔️Αυτή η ατζέντα της όμως δεν έχει όμως να κάνει τόσο με το κλίμα και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, όπως ίσως νομίζετε. Κύριος στόχος της είναι η διάσωση του σημερινού χρηματοπιστωτικού συστήματος έναντι των πιθανών καταρρεύσεων του, λόγω της φούσκας των τοξικών τραπεζικών ομολόγων που έχει συσσωρεύσει (σήμερα ύψους άνω των 1450τρισ$), μέσω ενός νέου μεγάλου κύκλου δανεισμού ύψους 74τρισ$ που πρέπει να επενδυθούν, λέει, μέχρι το 2030 "για το κλίμα". Και να επαναλαμβάνονται μετά ανά 20ετια.
 
Την επόμενη λοιπόν φορά που θα σου πουν "να τα πούμε" για να συνταχθείς με τις τσιριδες της Γκρέτα για το κλίμα ή τις αρλούμπες του "όλα από ΑΠΕ" των ένθεν κακείθεν Πρασιναλογων με βεβιασμένες πολιτικές αλά Μητσοτάκη, πάντα να ψάχνεις από πίσω τις ενδείξεις για κάποια μικρή ή μεγάλη εμπλοκή κάποιων funds που κινούν κεφάλαια της Blackrock. Και βγάλε μετά τα συμπεράσματα σου και για τα εδώ πολιτικά ενεργούμενα της, τις μαριονέτες που κινεί.
 
Δώσαμε, δώσαμε, μας τα είπαν άλλοι πείτε τους
 
Και εις έτη πολλα

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ κ.Λύκαστρε
Επί Γης Ειρήνη θα υπάρξει, όταν ο τελευταίος πολιτικός κρεμαστεί με τα άντερα του τελευταίου τραπεζίτη
ΞΕΝΟΔΟΧΩΦ

Μμ είπε...



Ας ευχηθώμεν, κατά το κλίμα των ημερών και συν τοις άλλοις ¨του χρόνου, ολιγότεροι οι ζώντες κακούργοι και δυνάσται του ανθρωπίνου γένους και ουδεμία γι αυτούς τύχη καλή.¨

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Καλά Χριστούγεννα κύριε Ξενοδόχε σου εύχομαι να περάσεις όσο μπορείς καλύτερα αυτές τις μέρες.

Καλές γιορτές αγαπητέ φίλε Μμ...μακάρι η ευχή σου να πιάσει. Από το στόμα σου και στου θεού των Ελλήνων το αυτί. Εύχομαι σε αυτήν την καινούργια χρονιά που έρχεται να μπούνε οι βάσεις για να μπορέσουμε να ξεβρωμίσουμε την χώρα μας.