ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022

Γιατί δεν πρόκειται να σταματήσει η ύφεση στην Ελλάδα;;

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

 Γιατί δεν πρόκειται να σταματήσει η ύφεση στην Ελλάδα;;

1. Γιατί ένα μεγάλο μέρος του νεανικού πληθυσμού μεταναστεύει ή πρόκειται να μεταναστεύσει. Αυτό σημαίνει ότι φορολογικά θα ανήκει σε κάποιο ξένο Κράτος.
 
2. Γιατί η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα έχει περιοριστεί σε σουβλατζίδικα και καφετέριες τα οποία ανοιγοκλείνουν με ρυθμούς τρελούς και από την μια μέρα στην άλλη κλείνουν ανοίγουν υπό νέα διεύθυνση στην θέση του προηγούμενου που έβαλε φέσι δεκάδων χιλιάδων ευρώ.
 
3. Γιατί μεσαίες επιχειρήσεις Ελλήνων επιχειρούν στο εξωτερικό και με αναθέσεις έργου με ελάχιστη αμοιβή προφέρουν υπηρεσίες ή προϊόντα στην Ελλάδα.
 
4. Γιατί εξαιτίας όλων αυτών παραμένουν στην Ελλάδα περισσότεροι πολίτες που εξαρτώνται από δημόσιο χρήμα (συνταξιούχοι, δημόσιοι υπάλληλοι, άνεργοι) αλλά τα ταμεία του δημοσίου ποιός θα τα γεμίσει για να πληρωθούν όλοι αυτοί; Άρα νέοι δανεισμοί και περαιτέρω υποθήκευση εθνικού πλούτου και πόρων.
 
5. Γιατί χάνονται καθημερινά περιουσίες. Κάθε περιουσία που χάνεται , μαζί της χάνεται και κάθε κίνητρο πληρωμής του οφειλέτη.
 
6. Γιατί οι μεγάλες εταιρείες που τζιράρουν χρήμα έχουν και φοροαπαλλαγές και αν το κράτος τις ζορίσει πολύ εύκολα εγκαταλείπουν την Ελλάδα.
 
7. Γιατί για τους παραπάνω λόγους οι φόροι θα αυξάνονται και τα έσοδα θα μειώνονται.
 
8. Γιατί όλη αυτή η κατάσταση εκτοξεύει την παραοικονομία και την εγκληματικότητα σε τέτοια ύψη που είναι πρακτικά αδύνατον να ελεγχθεί.
 
9. Τέλος γιατί η πίστη των πολιτών στους θεσμούς του Κράτους έχει πλέον χαθεί και το ένστικτο επιβίωσης των πολιτών υπερτερεί οποιασδήποτε λεγόμενης κοινωνικής ή ατομικής ευθύνης.
 
Ζούμε σε ένα οικονομικό περιβάλλον πτωχευμένο. Ακόμα και αν αύριο γινόταν ένα γενικό restart με διαγραφές οφειλών στην καλύτερη μια δεκαετία δεν θα μας έφτανε για να ανακάμψουμε.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

σε κράτη μπανανίες ανθεί η παραοικονμία σε τέτοιο βαθμό, όπου το μαύρο χρήμα στηρίζει την οικονομία επενδύωντας σε φούσκες.
ΞΕΝΟΔΟΧΩΦ

Ανώνυμος είπε...

Γιατί πετάνε έξω απο την ροη παραγωγής τους εξειδικευμενους που νιωθουν οτι μπορουν να συνεχιζουν εργάζονται και απαγορεύουν σε συνταξιουχους να το κανουν υιοθετώντας ποινή μείωσης της σύνταξης ενώ η συνταξη είναι δικαίωμα επιστροφής καταβληθέντων εισφορών. Γιατί το επίδομα είναι ο δείκτης των παρακμιακών κοινωνιών που δεν αξιολογούν την πρσγματικη παραγωγή σλλα φροντιζουν μονο ημετέρους. Γιατι δεν ξερουν ουτε απλα οικονομικα.Γιατι ειναι νομος οι παρακμιακες κοινωνίες να πεθαίνουν