ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022

Ο δούρειος ίππος των επικίνδυνων λύσεων για το Πολεμικό Ναυτικό και οι μεθοδεύσεις στην ηγεσία του

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Το έτος 2022 θα μείνει ως η χρονιά που γλυτώσαμε από του χάρου/Μίμη τα δόντια. Το 22 πέρασε. Το 23 ο κίνδυνος παραμένει λόγω κρίσεων. Εάν ξηλωθεί όλη η τωρινή ηγεσία του ναυτικού, θα μπουν νταίοι/λοκχινταίοι και μετά θα σας γράφουν για διαλειτουργικότητα με αιγυπτιακές και ελληνικές LCS. Για αυτόν τον λόγο άφησαν τον Φλώρο στην θέση του. Διότι ο Φλώρος πίεζε αφόρητα το Πολεμικό Ναυτικό να πάρει τα άθλια πλοία της Lockheed, προκείμενου να φανεί αρεστός στον Μητσοτάκη και στους Αμερικανούς εντολοδόχους του.

Η απόκτηση των γαλλικών φρεγατών FDI για το Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ) υπήρξε ιστορικό ορόσημο στη σύγχρονη ιστορία του. Έστω και από τις συγκυρίες της AUKUS και την επιμονή ορισμένων ναυάρχων το ΠΝ αποκτά τις φρεγάτες που το ίδιο αξιολόγησε ως τις καλύτερες. Είναι γεγονός πως τότε το ΠΝ και συγκεκριμένοι ανώτατοι αξιωματικοί είχαν δεχθεί σφοδρές πιέσεις να λυγίσουν και υποκύψουν υποσκάπτοντας και υπονομεύοντας το μέλλον της εθνικής μας ναυτικής ισχύος.

Ένας ολόκληρος μηχανισμός με προεκτάσεις εντός και εκτός Ενόπλων Δυνάμεων εργάστηκε για τη προώθηση των επικίνδυνων αμερικανικών φρεγατών για το ΠΝ. Επιστρατεύτηκε κάθε είδους επικοινωνιακό αφήγημα που ξεκινούσε από τη δωρεάν παραχώρηση των αμερικανικών αντιτορπιλικών Arleigh Burke στα πλαίσια της «ενδιάμεσης λύσης» έως τη φαραωνική στρατηγική επένδυση των ΗΠΑ στην Ελευσίνα και τη ναυπήγηση των MMSC στην Ελλάδα. Τα είχαμε γράψει και τότε και τα ξανά υπενθυμίζουμε.

Σε διαδοχικά και απανωτά Ανώτατα Ναυτικά Συμβούλια (ΑΝΣ) το ΠΝ η πλειάδα των ανωτάτων του ΠΝ με εξαίρεση τρεις ναυάρχους (τα ονόματα τους είναι γνωστά) που πρόσκεινται στο περιβάλλον του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, είχε απορρίψει επικίνδυνες, ακατάλληλες λύσεις για το ΠΝ όπως MMSC, LCS και Ticonderoga. Βέβαια ευθύνη για τα προαναφερθέντα έχουν και απερχόμενοι όπως ο πρώην ΥΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης αλλά και πιο πριν ο Πάνος Καμμένος. Τότε ήταν που ενώ το ΠΝ καίγονταν για εκσυγχρονισμό των φρεγατών ΜΕΚΟ και για νέα πλοία εμείς αγοράζαμε ελικόπτερα Romeo.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος έφτασε στο σημείο εκμεταλλευόμενος την ανοχή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου (η ανοχή του ΥΕΘΑ τελικώς εκλήφθηκε ως αδυναμία όπως και συνεχίζει καθημερινά) να στείλει την επιστολή Letter of Request (LoR) δίχως να το γνωρίζει η ηγεσία του ΠΝ.

Επανερχόμενοι στο σήμερα καθώς οδεύομε στις κρίσεις του Ιανουαρίου επανέρχονται τα σενάρια τα οποία θέλουν να αποστρατεύονται τέσσερις άξιοι και ικανότατοι ανώτατοι του ΠΝ και στη θέση τους να τοποθετούνται ανώτατοι αξιωματικοί που ανήκουν στο περιβάλλον του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Ήδη προωθείται οργανωμένο πογκρόμ προκειμένου να αποστρατευτούν τέσσερις ανώτατοι αξιωματικοί του ΠΝ εκ των οποίων ο Αρχηγός ΓΕΝ, ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης ΠΝ, ο Υπαρχηγός ΓΕΝ Υποναύαρχος Γεώργιος Καμπουράκης ΠΝ καθώς και ο Διοικητής της Διοίκησης Ναυτικής Εκπαίδευσης Υποναύαρχος Δημήτριος Καττάρας ΠΝ.

Είναι οι ναύαρχοι που αντέδρασαν σθεναρά στις επικίνδυνες αμερικανικές MMSC/ LCS.

Την ίδια στιγμή με αφορμή το τελευταίο ΚΥΣΕΑ και τις επερχόμενες εθνικές εκλογές η κυβέρνηση με πρόσχημα τις δημοσιονομικές συνθήκες και την εκλογική περίοδο, φαίνεται πως θα μεταθέσει εκ νέου την απόφαση για τη πρόσκτηση των νέων κορβετών αλλά και τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών κλάσης «ΥΔΡΑ».

Ταυτοχρόνως το σχέδιο είναι λόγω των περιορισμένων οικονομικών πόρων να προωθηθούν εκ νέου επικίνδυνες λύσεις μεταχειρισμένων LCS αλλά και παρωχημένων καταδρομικών Ticonderoga. Βεβαίως πρώτα πρέπει να αποστρατευτούν οι ανώτατοι που αντιδρούν σθεναρά και με συνέπεια. Και κυρίως ο Αρχηγός ΓΕΝ αλλά και ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης ΠΝ. Για πρώτη φορά στα χρονικά η ηγεσία του ΠΝ βλήθηκε και διαπομπεύτηκε με τρόπο αθέμιτο και κυρίως ανήθικο μέσα από δημοσιεύματα είτε επωνύμως είτε ανωνύμως που έγραψαν για κόκκινους ναυάρχους, μικρό ναυτικό και εν ολίγοις κατηγορούσαν ως προδότες όσους δεν επιθυμούν τα Ticonderoga ή τα MMSC/ LCS.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του γράφοντος ήδη τα παραπάνω τέθηκαν και επισήμως κατά την οποία ο Αμερικανός Υπουργός Ναυτικών Carlos Del Toro επισκέφθηκε τη χώρα μας και συνάντησε τον Υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχος Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου αλλά και παρουσία του Διευθυντή του Κλάδου Στρατηγικής-Πολιτικής-Αμυντικού Σχεδιασμού και Δυνατοτήτων του ΓΕΕΘΑ Υποναύαρχου Φραγκίσκου Λελούδα ΠΝ.

Μήπως αυτά τα ονόματα είναι που προορίζονται να αντικαταστήσουν αυτούς που κάποιοι σκοπεύουν να τους αποστρατεύσουν;

Από αυτή τη συνάντηση δεν παρευρέθηκε κανείς εκ του ΠΝ και του συγκεκριμένα του ΓΕΝ αλλά μόνον ανώτατοι του ΓΕΕΘΑ. Τυχαίο;

Παράλληλα σύμφωνα με διαδοχικά δημοσιεύματα ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ παρακολουθούνταν από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Ουδείς το έχει επίσημα διαψεύσει. Τα ερωτήματα είναι πολλά και κυρίως αμείλικτα.

Οι ύφαλοι και οι ξέρες για το μέλλον του ΠΝ δεν έχουν παρέλθει. Οι ναυτικοί κίνδυνοι ελλοχεύουν. Τόσο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όσο ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος οφείλουν να διαφυλάξουν το κύρος του ΠΝ και της ηγεσίας τους.

ΠΗΓΗ

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μόλις πληροφορήθηκα από έγκυρη πηγή πως τα ναυπηγεία ελευσίνος μπαίνουν σε λειτουργία με αφεντικά Onix και Ficantieri....και ότι αυτό συνεπάγεται.............

Απλός ανώνυμος σχολιαστής

ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ είπε...

Καποια γαμαει και αυτος Λυκαστρε χαχαχχαχαχα ρε τση πουτανας γινεται ωρεεεε.
Γι αυτο τον παρακολουθει γαμαει την Ντορα ο καυλιαρης.
Θα τον μπουκωσουνε και αυτον μετα με φραγκα οποτε θα φυγει ηρωικα ο μαγκας,και θα μεινουμε εμεις με την πουτσα στο χερι μονο που αυτην τη φορα θα την καρφωσουμε στον κωλο τους για τα καλα.
Περισευει η οργη του κοσμου προσεχετε εσεις η απο πανω γιατι οι απο κατω εχουν καυλες.
Υ.Γ.Λυκαστρε συγνωμη αλλα προσφερεις βημα και ξερω οτι σε διαβαζουν πολλοι.
Υ.Γ.1.Φιλε Κακε τι γινεται με τα λαδια φετος θα φαμε τηγανολαδα δεν εχει λαδι με χαμηλη οξητητα θα παει μεχρι και 10 ευρω τωρα ειναι στα 8 το καλο λαδι.

kakos04 είπε...

Καλημέρα σε όλους . Τι προδότες είναι αυτοί , άκαπνα παράσημα και όλα για τα λεφτά , ούτε τσίπα . Μόλις είδα το παπάρισμα με τις κορβέτες λέω πάλι θα προσπαθήσουν για μαλακία . Λεπίδι θέλουν διαμπερές όσοι εν γνώσει ή για φράγκα υποσκάπτουν την πατρίδα . Καλά το λέει ο οικοδεσπότης για τους Ελληνόφωνους , πιο λίγοι πονάμε αυτόν τον τόπο είναι πολλά τα τσουτσέκια για να μην πω κάτι πιο βαρύ . Κατά τα άλλα καμαρώνουν με τις στολές σαν παγώνια . Είχαμε τους Αμερικανούς , τώρα έχουμε μαλακίες και από τους Ιταλούς που μας θέλουν άοπλους , δεν φτάνει που ψαρεύουν στα δικά μας ύδατα γιατί δεν τους φτάνει η ακτογραμμή τους και τα ρημάζουν . Μικρός πηγαίναμε οικογενειακώς διακοπές στην Γαύδο που ήταν τότε πολύ φτηνά και πρωτόγονα , μέναμε στο λιμάνι στα μόνα δωμάτια που υπήρχαν , ήταν και ταβερνιάρης και ψαράς ο ξενοδόχος και τον βοηθούσαμε στα δίχτυα το πρωί διαλέγοντας και τι θα μας ψήσει το μεσημέρι :) αφού μας πήγαινε και με την βάρκα σε απόμακρες παραλίες . Συνέχεια έσκαγαν ιταλικές τράτες που ξάφριζαν τις θάλασσες μας , και τον πλήρωναν με κομμάτια ξιφία για να φάνε και να κάνουν ένα μπάνιο . Κρατάει χρόνια η κολώνια .
Ποιος σου είπε ότι δεν έχει λάδια , εδώ μαζεύουν ακόμα αν και δεν έχει εργάτες και θα μείνουν πολλά αμάζευτα . Εδώ φέτος έδωσα σε 3-4 φίλους που μου αγοράζουν κάθε χρόνο λάδι με 4,5 το κιλό επειδή είναι κάθε χρόνο , τα ελαιοτριβεία αγοράζουν από 4.75 μέχρι 5.10 που πούλησα και εγώ και συζητάμε για 3-4 γραμμές , το πολύ καλό . Εγώ κρατάω για το σπίτι λάδι 2ο βαρέλι και από χοντρολιές που έχουμε κρατήσει και ας είναι παραπάνω γραμμές , μας αρέσει η γεύση . Πρέπει να οργανωθούμε όπως λέει ο Λύκαστρος να σας στέλνουμε απευθείας και στους Αθηναίους και πιο πάνω με κάνα 5αρι κάθε χρόνο να αξίζει για όλους , μόνο να δούμε πως θα μπαίνει στο πλοίο γιατί τα κυνηγάνε . Θα κόβω απόδειξη από το μαγαζί αν πει ο λογιστής οκ . :)
Έμαθα ότι τα τσουτσέκια (λαδέμποροι) εδώ έχουν συνεννοηθεί να ρίξουν τις τιμές μετά τις 10 Γενάρη να αγοράσουν χαμηλά , και να τα νοθεύουν μετά με πιο παλιά να τα τυποποιούν ή να τα δίνουν χύμα σε Ιταλία . Εδώ τα κομματόσκυλα δεν μπορούν να τυποποιήσουν τόσα χρόνια , για αυτό έφαγαν τους συνεταιρισμούς . Οι Ιταλοί είναι παραπάνω πληθυσμός και το δικό τους κατά κόρον καταναλώνεται εντός της Ιταλίας , αγοράζουν από εδώ και το εξάγουν σαν Ιταλικό και με νοθεία .Μια φορά φοιτητής ξέμεινα στην Αθήνα και μέχρι να μου στείλουν οι δικοί μου αγόρασα ένα μπουκαλάκι από το σούπερ μάρκετ , άσε δεν μπορούσα να το φάω .....
Καλή δουλειά και καλημέρα σε όλους τους πρωινούς τύπους .

ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ είπε...

Κοψε αποδειξη και στειλε να δωσω και στον Λυκ να βουταει το ψωμι στην σαλατα το καλοκαιρι.
Αγοραζω και με 6 να φτουρισει η δουλεια να ειναι ολοι ευχαριστημενοι.
Αυτη η συνεννοηση που λες θα μας σωσει.
Καλημερα σε ολους.

ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ είπε...

Λυκαστρε δεν σχολιαζεις τι κανεις υπολογισμους?
Στηνεις δικτυο πωλησεων για το λαδι του Κακου?
Εχω και γω καλες πατατες βαλε και μενα μεσα

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Φίλε ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ στην εργασία μου ήμουν μέχρι τώρα και η αλήθεια είναι πως το τελευταίο διάστημα έχω πολλά να κάνω και εκτός εργασίας και εντός. Δεν μου φτάνουν οι ώρες της ημέρας. Σκέφτομαι όμως και πως θα στήσουμε αυτό το δίκτυο πωλήσεων χωρίς τους μεσάζοντες που τα αρπάζουν. Δηλαδή από τον παραγωγό (εσάς) κατευθείαν στον πελάτη (όλους εμάς) ,και μάλιστα να μπορούμε να κάνουμε συμφωνία με κάποια μεταφορική για να έρχονται εδώ τα λάδια, και να κατεβαίνουν οι πατάτες στην Κρήτη χωρίς μεγάλο κόστος.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Kαι συν τοις άλλοις φίλε ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ έχω να οργανώσω και την ομάδα για την συμμετοχή στην άσκηση ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ 2023 που θα γίνει 7-9 Απριλίου στην Καστανούσα Σερρών.Επειδή πολλοί θα πουν "μα καλά πάλι στην Β.Ελλάδα γίνεται;;"

Να πούμε ότι ένα βασικότερο κριτήριο είναι να γίνεται κοντά στις πραγματικές περιοχές πιθανών επιχειρήσεων.... Αν μη τι άλλο πρέπει να δοκιμάζουμε και τους χρόνους που θα μας πάρει να φτάσουμε εκεί και τον τρόπο που θα γίνει αυτό.Και το άλλο βασικό κριτήριο για την επιλογή της περιοχής είναι η κοντινή απόσταση σ εμάς που την διοργανώνουμε και πίστεψε δεν είναι καθόλου εύκολο. Εκτός αυτού στην Β.Ελλάδα έχουμε πολύ βοήθεια και από την περιοχή που γίνεται η άσκηση . Υποδομές μέρος για να μείνουν οι έφεδροι και άλλα πολύ σημαντικά βοηθήματα.

Κατάλαβες τώρα γιατί ανεβάζω τα σχόλια σας...αλλά δεν έχω χρόνο για να σχολιάζω όπως πολύ θα ήθελα;;; Ρε μαν έπρεπε η μητέρα μου να με είχε κλωνοποιήσει για να τα προλαβαίνω όλα. χα χα χα

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" Πρέπει να οργανωθούμε όπως λέει ο Λύκαστρος να σας στέλνουμε απευθείας και στους Αθηναίους και πιο πάνω με κάνα 5αρι κάθε χρόνο να αξίζει για όλους , μόνο να δούμε πως θα μπαίνει στο πλοίο γιατί τα κυνηγάνε . Θα κόβω απόδειξη από το μαγαζί αν πει ο λογιστής οκ . :) "

Φίλε Νικόλα...αυτό προσπαθώ να βρω άκρη πως θα οργανωθούμε. Νά σαι καλά ρε φίλε. Καλό απόγευμα σου εύχομαι.

Ανώνυμος είπε...

Καλό απόγευμα σε όλους , είναι κρίμα να βγάζει τόσα προϊόντα η Ελληνική φύση και να τα τρώνε άλλοι ή να τρώμε σαβούρα . Σε προηγούμενο άρθρο έλεγες για τις 10 εταιρείες που προμηθεύουν όλες τις ετικέτες στα σούπερ μάρκετ , και αυτά πρέπει να καταπολεμηθούν . Το πιστεύεις ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ ότι έχω λαϊκη έξω από το μαγαζί και δεν έχει πατάτες της προκοπής να πάρεις από κανέναν , όλες Αιγύπτου μετονομασμένες σε Ελληνικές , από 4 διαφορετικούς έχω πάρει τελευταία , όλες άθλιες . Το ίδιο με τα τυριά και το γάλα εδώ , της προκοπής είναι λίγα και πάντα εκτός σουπερ μάρκετ , άντε η ένωση Λασιθίου κάτι κάνει . Από φίλο που έχει μαγαζί με τυριά εδώ με ειδοποιεί όταν του φέρουν πιο ειδικά και (μαύρα) +παλαιωμένα να πάρω , που τον προμηθεύουν 20-30 κεφάλια και μετά φέρνει από άλλον γιατί δεν έχουν άλλα . Έχουμε γεμίσει και εδώ σκόνες ασβεστίου κτλ . Εσείς που έχετε μεγαλύτερη παραγωγή εκεί λόγω βροχών δεν μπορούμε να τα βρούμε εδώ με τίποτα ούτε γάλα . Το ίδιο με το κρέας (ελληνοποιήσεις κ τροφές πάχυνσης στα εδώ) αν και έχω 1-2 κρεοπωλεία πιο σοβαρά βρει , από το χωριό πήραμε ένα αρνί για την πρωτοχρονιά με 8ευρώ /κιλό αλλά δεν παίζουν επίσημες τιμές αυτές κ πρώτη ποιότητα που είναι αυτό .
Το ίδιο με τα όσπρια , φέρνω στο μαγαζί Ελληνικά - Μακεδονίας - Πρεσπών-Φενεού κτλ όντως και όχι βαφτισμένα , αλλά βγαίνουν πιο ακριβά από τα σούπερ μάρκετ και τα παίρνουν συγκεκριμένοι . Άλλος φίλος με τυριά - αλλαντικά μαγαζί έφερε βαζάκια με τόνο Αλόνησου και έπαθα πλάκα τι μαλακίες τρώμε τόσα χρόνια , είναι βέβαια πιο ακριβό αλλά μεγάλη διαφορά στην γεύση και είναι και κάτασπρος . Το θέμα να στηρίξουμε ο ένας τον άλλο να αναπτυσσόμαστε εμείς και όχι οι πολυεθνικές . Συν ότι κάθε αξιόλογο προϊόν θέλει κόπο - χρόνο - μεράκι πχ https://www.olivemagazine.gr/chrisima/themata-chrisima/kariki-tinou-ena-xechoristo-ble-tyr/ .
Να είστε καλά

κακός04

ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ είπε...

Γεια σου φιλε Λυκαστρε αμα ειναι ετσι παμε πασο.
Οσο για την τεχνογνωσια κατι κατεχουμε απο προσωπικη εμπειρια,καλους και τιμιους ανθρωπους θελει μονο και τραβαμε μια παραγγελια απο δω μεχρι Κρητη.
Κανε καλη προετημασια φετος δεν το χανω απο τωρα αρχιζω περπατημα και τρεξιμο,θα γινω σκυλι του πολεμου χαχχαχαχ ρε τι παθαμε στα γεραματα!!!!!
Αντε καλησπερα σε ολους.