ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022

ΤΟ QATAR-GATE BEHIND THE SCENES

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΤΟ QATAR-GATE BEHIND THE SCENES
 
🔸Τα βεβαιωμένα αποθέματα στα κοιτάσματα φυσικού αερίου των ΗΠΑ είναι 13.167κυβικα χιλιόμετρα.
 
🔸Μια ανακάλυψη ενός νέου τεράστιου πεδίου φυσικού αερίου από το Ιράν το 2019, το Fazard-B ή Orca, με μέγεθος 6.500 κυβικών χιλιομέτρων (το μισό όλων των αντίστοιχων διαθέσιμων κοιτασμάτων φυσικού αερίου των ΗΠΑ), προστιθέμενα στα παλιότερα κάνουν το Ιράν ανταγωνιστικό και για την πρώτη θέση, που σήμερα κατέχει η Ρωσία, που πουλάει όμως τα γνωστά της αποθέματα πολύ γρήγορα τώρα, προς την Κίνα.
 
Αν και αυτό το αέριο αρχίσει να εξάγεται στις διεθνείς αγορές, η πτώση της διεθνούς τιμής του θα χαλάσει όλα τα σχέδια και του θείου Σαμ και του Πούτιν, κάνοντας περιττό το μπάχαλο σε όλο τον πλανήτη μετά την Ουκρανική κρίση για να λύσουν και οι δύο οικονομικά και γεωστρατηγικά τους προβλήματα.
 
Έτσι παραμένουν ως απόλυτα βολικές οι κυρώσεις που επέβαλε ο Τραμπ με δικαιολογία το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, με πλήρη απαγόρευση των εξαγωγών του (την ξεπέρασε με την 25ετη συμφωνία ενεργειακής συνεργασίας με την Κίνα πέρσι).
 
🔸Στο Κατάρ ανακάλυψαν πριν λίγους μήνες και νέο υποθαλάσσιο κοίτασμα, το North Field μεγέθους 4.500κχ. Και παρά τις υποσχέσεις του να καλύψει με αυτό τις ανάγκες της Δύσης, και αυτό "κλείστηκε" για να καλύψει τις ανάγκες της Κίνας για τα επόμενα 27 χρόνια, μαζί με τα υπόλοιπα του.(ανακοινώθηκε με την έναρξη του Mundial).
 
🔸Οι ΗΠΑ καταναλώνουν κάθε χρόνο 850κυβικα χιλιόμετρα φυσικού αερίου και η Ευρώπη άλλα 350 περίπου. Σύνολο 1.200 κυβικά χιλιόμετρα φυσικού αερίου τον χρόνο. 
 
🔸Οι πολιτικές "Πράσινης Μετάβασης" με ΑΠΕ και φαραωνικού μεγέθους επενδύσεις και δανεισμούς, αναμένεται (κατά τούς πολιτικούς)να μειώσουν την αντίστοιχη ετήσια κατανάλωση φυσικού αερίου μέχρι το 2050 κατά 30%. Δηλαδή περίπου 1% μείωση κάθε χρόνο με άγνωστες ακόμα συνέπειες ως προς την αύξηση των ανισοτήτων και της ενεργειακής φτώχειας.
 
Ο αντίστοιχος πιο σοβαρότερος υπολογισμός της International Energy Association του Οκτωβρίου του 22 λέει ΚΑΘΌΛΟΥ αναμενόμενη μείωση! Οι ΑΠΕ θα καλύψουν απλώς την αύξηση της ζήτησης ενέργειας κατά 47% μέχρι το 2050 λόγω της αναμενόμενης αύξησης του πληθυσμού και του επιπέδου διαβίωσης σε όλο τον πλανήτη (απαιτούνται επενδύσεις ύψους 74.000δισ$ μέχρι το 2030, επαναλαμβανόμενες ανά 20ετια, και μέταλλα από 2-3 ακόμα πλανήτες...)
 
✔️ Άρα η στρατηγική πλήρους εξάρτησης της Ευρώπης μόνο από το Αμερικανικό LNG, όπως και να είναι, "τελειώνει" τα αμερικανικά αποθέματα σε 11-12χρόνια το πολύ. 
 
Επιπρόσθετα:
 
🔸Η Ρωσία, το Ιράν και το Κατάρ διαμόρφωσαν το καρτέλ "OPEC φυσικού αερίου". 
 
🔸Το φυσικό αέριο θα συμμετέχει στο "καλάθι" των χρηματιστηριακών commodities (μαζί με το σιτάρι, την σόγια, το κοβάλτιο, το νερό (!) κα), που μαζί με τα εθνικά νομίσματα των BRICS+ θα διορθώσουν το νέο ψηφιακό παγκόσμιο αποθετικό νόμισμα, το "αντι-δολαριο", κατ' εικόνα και καθ' ομοίωση του δολαρίου (το ευρώ ήδη εκτός μάχης, στο καναβάτσο).
 
Οπότε το σοβαρό ερώτημα, ως προς το ενεργειακό, παραμένει αυτό:
 
✔️Μετά το 2030 τι;;
 
Άρα απαιτείται μία τελείως διαφορετική πολιτική ενεργειακής (άρα και αμυντικής) ασφαλείας στον πλανήτη από αυτόν που επιχειρείται βλακωδώς τώρα με το Ουκρανικό.
 
🔹 Οι ποσότητα των κοιτασμάτων φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου υπολογίζεται (κάτωθεν στο *) στα 26.300 κυβικά χιλιόμετρα, το 40% περίπου εντός της Ελληνικής ΑΟΖ, αυτό που εχουν βαλει στο μάτι οι δανειστές μας από το 2010 και η Τουρκία, που καλοβλέπει και αυτή την συμμετοχή της στην ζώνη του "κόκκινου καπιταλισμού" με την λίρα της, που την στηρίζουν με νύχια και με δόντια το Κατάρ και ο Πούτιν με συνεχείς ενέσεις ρευστότητας.
 
✔️Δηλαδή η Ευρώπη έχει όσο ένα Καταρ ή όσα δύο ΗΠΑ στην αυλή της! Αποθέματα που της επιτρέπουν με ασφάλεια και ρεαλισμό να ολοκληρώσει της "πράσινη μετάβαση" της μέχρι το 2050 με άνεση, και χωρίς την οικονομική της αφαίμαξη.
 
Όλα τα άλλα, αυτά που λέγονται τώρα με Βαρουφακισμους του τύπου "όχι εξορύξεις"(άρα μόνο εισαγόμενο το αέριο από τα ίδια κοιτάσματα, που ούτως ή άλλως θα κάψουμε), αυτά που γίνονται τώρα και αυτά που πρέπει εμείς να κάνουμε ως Ελλάδα, ως χώρα της Ευρώπης, συνάγονται με την χρήση του κοινού νου. 
 
Όπως και εύκολα κατανοείται τι ακριβώς "αγόρασαν" οι Καταριανοί λαδώνοντας πολιτικούς τόσο στο Ευρωκοινοβούλιο όσο και εδώ. Ούτε καν κομπιουτεράκι δεν χρειάζεται.
 
*  Οι καλά τεκμηριωμένοι υπολογισμοί Φώσκολου για τα κοιτάσματα φα στην Ανατολική Μεσόγειο και οι ουτοπίες των προγραμμάτων Πισαριδη και Σταθακη ΕΔΩ.

Υ.Γ Περιμένετε αύριο ανακοινώσεις από τον Πούτιν...θα σας πει αυτά που σας λέμε τώρα εδώ. Κάτσε τώρα εσύ να τσακώνεσαι πάνω στο βολικό "γιατί πήραν 600 οι μπάτσοι"...

6 σχόλια:

ΗΛΊΟΥ ΑΛΚΗ είπε...

Φταίνε η Κίνα & Ρωσία

1. https://www.lawfareblog.com/foiled-coup-attempt-germany-and-danger-conspiracy-theories

2. https://www.bbc.com/news/world-australia-51621679

....για αυτό να αφαιρέσουμε τα όπλα από τους πολίτες.


Επίσης φταίει η κλανια της αγελάδας οποτε ξεκινήστε μετά τα κατοικίδια σας να τρώτε και εσείς κρέας εργαστηρίου και φυτεψτε ΑΠΕ για ένα ευρωπαϊκό γκει( χαρωπο) κόσμο.

https://www.bbc.com/news/business-63565576

Αφαιρεί λέει το ....ηθικό κομμάτι!!!

Τι να πω ;;

Υποκρισιες ....

Ακόμη λίγο θα μας πουν ότι φταίει η μηλιά και το δαγκωμένο μήλο και οχι η Εύα(η βιβλική ) η/και ο μαλακας που δεν την εμπόδισε ( αν και θα έπρεπε).

"God made men, Sam Colt made them equal, and John Browning made them civilized."

https://www.reddit.com/r/Jokes/comments/3ncnkt/god_made_men_sam_colt_made_them_equal_and_john/

Υγ- Ξάνθη απορία;;;

Το υπό παρακολούθηση τηλέφωνο της διδας Εύας μήπως ήταν Apple 🍎 ;;;;




ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" Υγ- Ξάνθη απορία;;;"

Δηλαδή 'Ηλιε μας όπως λέμε ΠΑΕ Ξάνθη η όπως λέμε Ξανθιά απορία;; χα χα χα Πες μας που θέλεις να βάλουμε τον τόνο;;

Καλησπέρα σε όλους σας.

ΗΛΊΟΥ ΑΛΚΗ είπε...

Ο τόνος στο γκριλλ πρωτίστως....

Δεν τονίζω τιποτα , δεν καταλαβαίνω τίποτα, δεν υπολογιζω τιποτα είμαι ξανθιά και λεφτερη!!!

Χάχα!

Είπαμε για όλα φταίνε οι άλλοι....

Καταραμένο auto-spelling!!

Χα χα χάχα!!

ΗΛΊΟΥ ΑΛΚΗ είπε...

Χαχα!!

Είναι αυτό που λέμε ....η εκδίκηση της ξανθιάς!!

Έτσι! Σεβασμός Ήλιε! Και εσύ ξανθός είσαι!!


https://youtu.be/f2Ptn0Eylhs

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" Ο τόνος στο γκριλλ πρωτίστως...."

Κάτσε τώρα αυτό να το διαπραγματευτούμε ...γίνεται να το κάνουμε σκουμπρί στα κάρβουνα;; Διότι είναι ο καλύτερος μεζές για ούζο.!! Ειδικά αν το ούζο είναι και πλωμάρι γίνεται θεϊκό γεύμα.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" Είναι αυτό που λέμε ....η εκδίκηση της ξανθιάς!! "

Mην γελάς καθόλου. Έχεις πέσει σε εκδίκηση πραγματικής ξανθιάς;; Την ταινία Kill Bill την έχεις δει;; Κάτι σαν αυτό περίπου.

https://www.youtube.com/watch?v=nsgHyzwmbnQ