ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022

Εν τω μεταξύ ΟΛΟΙ αυτοί ΔΕΝ γνωρίζουν τίποτε νομίζουν ότι ξέρουν .! Αν τους ρωτήσεις το ποιο απλό τι πολίτευμα έχουμε Δημοκρατία θα σου πουν.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Για να καταλάβουμε λίγο γιατί το πολιτικό μας σύστημα δεν θα αλλάξει για τα επόμενα πολλά πολλά χρόνια, αφήνω εδώ ένα μικρό πινακάκι με τις ηλικιακές ομάδες των πολιτών που ψηφίζουν…η πηγή είναι το Υπουργείο Εσωτερικών.

Τα πράγματα μόνο χειρότερα μπορούν να γίνουν, αφού θα ενταθεί κι άλλο η γήρανση του πληθυσμού στην Δύση/Ευρώπη (οι γεννήσεις πέφτουν διαρκώς εδώ και 40 χρόνια). Γερασμένος πληθυσμός, γερασμένο εκλογικό σώμα. γερασμένο πολιτικό σύστημα, γερασμένα μυαλά. Καλά θα πάει κι αυτό.

Και αν υπολογίσουμε πως για παράδειγμα το 2019 είχε συμμετοχή 57.7% επί των καταλόγων θα δούμε πως τα ποσοστά μεταβάλλονται ακόμη προς το χειρότερο... το 23,35% ξεπερνά το 35%. Το πρόβλημα είναι ότι αυτές οι ηλικίες είναι απόλυτα εξαρτημένες από το κράτος, αφού ως συνταξιούχοι είναι "όμηροι" των αποφάσεων της εκάστοτε κυβέρνησης.

Και παραδόξως είναι η ηλικιακή ομάδα με το μικρότερο ποσοστό αποχής (27%), όταν οι ηλικιακές ομάδες 17-29 ξεπερνούν το 44%..Τα 3 εκ των ψηφοφόρων > 61 ετών είναι πολιτικά ευάλωτοι ψηφοφόροι Που σημαίνει είναι εξαρτημένοι από το κράτος. Αυτό και μόνο είναι τροχοπέδη στο να επιλέξουν κάποια δραματική πολιτική αλλαγή . Αν μέσα σε αυτούς προσθέσουμε όλους όσους εξαρτώνται από δημόσιο χρήμα (δημόσιους υπαλλήλους, δημόσιες αναθέσεις έργων, επιδοματίες κλπ) κλάφτα Χαράλαμπε.!! Με Θεό τους τον Αυτιά και τον Παπαδάκη.

Ένα μεγάλο τώρα μέρος που απολαμβάνει οικονομική ευελειξία και απαγκίστρωση από δημόσιο χρήμα δεν θα ασχοληθεί στο να ψηφίσει καν. Περισσότερο θα ψάχνει για διεξόδους με όποιο πολιτικό προσωπικό κι αν κυβερνά .Το πιθανότερο οι περισσότεροι από αυτούς να ενδιαφέρονται πως θα επιβιώσουν παρά ποιόν θα ψηφίσουν, όλοι οι πολιτικοί για αυτούς είναι ίδιοι.

Εν τω μεταξύ ΟΛΟΙ αυτοί ΔΕΝ γνωρίζουν τίποτε νομίζουν ότι ξέρουν .! Αν τους ρωτήσεις το ποιο απλό τι πολίτευμα έχουμε Δημοκρατία θα σου πουν. Με βλέπω να μεταναστεύω στην Ουρουγουάη. 

Την ημέρα των εκλογών περνάμε βραχιολάκι στους 71+ και τους κρατάμε δεμένους στο κρεβάτι τους μέχρι τη δύση του ηλίου.🤣🤣🤣🤣 Κλειδώστε τους γέρους στο σπίτι.!!

1 σχόλιο:

kakos04 είπε...

Καλημέρα ξανά μια που δεν πήγα ελιές κ σήμερα . Καλά τα λες , βάλε και μέσα σε όλους αυτούς τις τάξεις και τις ειδικότητες που είναι βουλευτές . Δικηγόροι - γιατροί - μηχανικοί κτλ που ψηφίζουν νόμους για την πάρτη τους εκτός των χορηγών τους . Φωτοτυπία τροχαίου 50 ευρώ γιατί πρέπει να πατήσει δικηγόρος το κουμπί στο φωτοτυπικό κτλ . 5 ευρώ πλήρωσα pdf κτηματολογίου ηλεκτρονικά , 35 ευρώ μετάφραση-σφραγίδα πτυχίου αγγλικών λες και δεν μπορεί ο ΑΣΕΠ να πάρει τα αρχεία από τα ινστιντούτα γνωστός μου . Στις δε εκλογές πάμε εμείς αμισθί και οι δ-δ (δικηγόροι-δικαστικοί) με 1000 . Η χαρά τους για επαναλαμβανόμενες αναμετρήσεις . Βάλε βεβαιώσεις ηλεκτρολόγων - μηχανικών - ενεργειακούς επιθεωρητές κάθε 10 χρόνια σε σπίτια & επαγγελματίες κτλ και μεγαλώνει η λίστα υπερβολικά . + Υπηρεσίες του δημοσίου που γίνονται ΝΠΔΔ κ.α.
Όλοι αυτοί έχουν ξεχάσει πως βγαίνει το μεροκάματο κανονικά , όταν ελέω κρίσης περνάν από το μαγαζί μπροστά την ημέρα 7-8 αυτοκίνητα 70.000+ ευρώ ενώ εμείς και οι πολλοί δεν μπορούμε να πληρώσουμε τα βασικά κ με αυτοκίνητα 20ετιας . Προχθές είδα που πέρασε ένα toyota land cruiser τι είναι και πόσο κάνει :) .
πχ Κλώνος (mini me) του τύπου Κούγια εδώ πήρε 2 snowmobile 15.000 ευρώ για 20 μέρες που έχουμε πολύ χιόνι να ανεβαίνει στα ορεινά με την οικογένεια σε απάτητο χιόνι , μην πούμε για σπίτια και αυτοκίνητα .