ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022

Το ΝΑΤΟ ξεμένει από όπλα για να στείλει στην Ουκρανία.Δεν θα έχει όπλα ούτε για να υπερασπιστεί τον "εαυτό" του.!!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Μήνες πριν η Ρωσία ξεκινήσει την αντεπίθεση της ενάντια στην έρπουσα καταπάτηση του ΝΑΤΟ στα δυτικά της σύνορα, η πολιτική Δύση άρχισε να στέλνει τεράστιες ποσότητες όπλων και πυρομαχικών στο καθεστώς του Κιέβου. Τώρα αυτά . . . τελειώνουν!

Αρχικά, οι παραδόσεις περιελάμβαναν κατά κύριο λόγο δεκάδες χιλιάδες φορητούς πυραύλους για διάφορους σκοπούς, συμπεριλαμβανομένων όπλων ATGM (αντιαρματικοί κατευθυνόμενοι πύραυλοι) και MANPADS (ανθρωποφορητά συστήματα αεράμυνας). Ακόμη και τότε, έγινε ήδη σαφές ότι τα αποθέματα του ΝΑΤΟ δεν μπορούσαν να παρέχουν αρκετά όπλα για μια μακροπρόθεσμη σύγκρουση, ενώ θα χρειάζονταν χρόνια για να αυξηθούν οι παραδόσεις επεκτείνοντας τις γραμμές παραγωγής. Αυτό επιδεινώθηκε περαιτέρω όταν το καθεστώς του Κιέβου άρχισε να ζητά πιο προηγμένα όπλα και συστήματα εν μέσω αυξανόμενων απωλειών στο πεδίο της μάχης.

Πολλά κράτη μέλη του ΝΑΤΟ αναγκάστηκαν (και εξακολουθούν να αναγκάζονται όπως η Ελλάδα) να στείλουν όπλα και πυρομαχικά που ήταν ήδη σε έλλειψη για τους δικούς τους στρατούς. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα και για πρώην κράτη μέλη του Συμφώνου της Βαρσοβίας της εμπόλεμης συμμαχίας, πολλά από τα οποία αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα όπλα της σοβιετικής εποχής. Οι παλιές δυνάμεις του ΝΑΤΟ υποσχέθηκαν να στείλουν τα όπλα τους για να αντικατασταθούν αυτά τα παλαιότερα οπλοστάσια των ανατολικοευρωπαϊκών μελών της συμμαχίας, αν και αυτή η διαδικασία αποδείχθηκε αρκετά αργή και χρονοβόρα.

Από την άλλη πλευρά, οι συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις του καθεστώτος του Κιέβου ασκούν πρόσθετη πίεση. Καθώς η τρέχουσα παραγωγική ικανότητα του ΝΑΤΟ απλά δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτά τα αιτήματα, οι προοπτικές του πεδίου μάχης της νεοναζιστικής χούντας φαίνονται πιο ζοφερές μέρα με τη μέρα. «Αν αυτό δεν συμβεί, δεν θα μπορέσουμε να κερδίσουμε — τόσο απλά», προειδοποίησε ο Ντμίτρο Κουλέμπα, ο επικεφαλής διπλωμάτης του Κιέβου κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνάντησης.

Στις 26 Νοεμβρίου, οι New York Times ανέφεραν ότι περίπου τα δύο τρίτα των μελών του ΝΑΤΟ έχουν ουσιαστικά ξεμείνει από όπλα στέλνοντάς τα στο καθεστώς του Κιέβου. Ακόμη και τα πιο εξέχοντα μέλη της συμμαχίας με μεγάλα MIC (Military Industrial Complexes-Στρατιωτικά Βιομηχανικά Συγκροτήματα) αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα να συμβαδίσουν με τις απαιτήσεις του καθεστώτος του Κιέβου.

Σύμφωνα με ανώνυμο αξιωματούχο του ΝΑΤΟ, 20 από τα 30 κράτη μέλη είναι όπως μας το είπε.. “pretty tapped out” όσον αφορά τις πρόσθετες προμήθειες όπλων και πυρομαχικών στη νεοναζιστική χούντα του Κιέβου. Ενώ μέλη όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία εξακολουθούν να έχουν τη δυνατότητα να οπλίσουν το καθεστώς του Κιέβου με βασικά όπλα, ακόμη και αυτά απέχουν από την αποστολή συγκεκριμένων οπλικών συστημάτων που ζητά το Κίεβο.

Οι απαιτήσεις περιλαμβάνουν διάφορους τύπους όπλων με στρατηγική πρόσκρουση, συμπεριλαμβανομένων κατευθυνόμενων πυραύλων εδάφους-εδάφους, όπως το ATACMS, ένα όπλο με βεληνεκές εμπλοκής 300 km. Οι ΗΠΑ απέρριψαν επίσημα τέτοιες απαιτήσεις, υποτίθεται δήθεν και καλά «από ανησυχία» ότι οι πύραυλοι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να επιτεθούν σε στόχους βαθιά μέσα στη Ρωσία. Ωστόσο, ο πιο πιθανός λόγος είναι ότι το Πεντάγωνο έχει πλήρη επίγνωση του γεγονότος ότι θα χρειαστούν χρόνια για να αντικαταστήσει τα σημερινά του αποθέματα τέτοιων πυραύλων και δεν είναι πολύ πρόθυμο να τα ξοδέψει όλα χωρίς συγκεκριμένη αντικατάσταση. Το ίδιο ισχύει για πολλούς άλλους τύπους όπλων και συστημάτων που χρειάζονται εξίσου για τη διατήρηση της βέλτιστης στρατιωτικής ισχύος.

Το πυροβολικό είναι ιδιαίτερα σημαντικό από αυτή την άποψη. Μόλις το καθεστώς του Κιέβου άρχισε να καταναλώνει τα σοβιετικά αποθέματά του, πολλά από τα οποία καταστράφηκαν επίσης στα μακράς εμβέλειας χτυπήματα της Ρωσίας, το ΝΑΤΟ αναγκάστηκε να παράσχει και πυροβολικά και οβίδες. Καθώς το δόγμα της συμμαχίας μετά τον (Πρώτο) Ψυχρό Πόλεμο μετατοπίστηκε προς ένα πιο παρεμβατικό στυλ πολέμου, το πυροβολικό έγινε λιγότερο σημαντικό, με αποτέλεσμα τα αποθέματα να συρρικνώνονται συνεχώς.

Σύμφωνα με διάφορες αναφορές, η τεράστια ζήτηση για πυρομαχικά πυροβολικού ασκεί τεράστια πίεση στα μέλη του ΝΑΤΟ που προσπαθούν να ικανοποιήσουν τα αιτήματα του καθεστώτος του Κιέβου. Επί του παρόντος, οι νεοναζιστικές δυνάμεις του Κιέβου εκτοξεύουν τουλάχιστον πέντε χιλιάδες οβίδες την ημέρα, αλλά οι ΗΠΑ, μακράν το πιο βαριά οπλισμένο κράτος μέλος του ΝΑΤΟ, μπορούν να παράγουν μόνο 15.000 οβίδες το μήνα. Η Camille Grand, εμπειρογνώμονας στον τομέα της άμυνας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων, είπε στους New York Times ότι «μια ημέρα στην Ουκρανία είναι ένας μήνας ή περισσότερο στο Αφγανιστάν». 

Από την άλλη, η αυξανόμενη ζήτηση είναι εξαιρετικά κερδοφόρα για τα Στρατιωτικά Βιομηχανικά Συγκροτήματα (MIC) της Δύσης.  Ωστόσο, το MIC (Military Industrial Complexes) των ΗΠΑ έχει βιώσει μακράν το μεγαλύτερο απροσδόκητο κέρδος από αυτή την άποψη. Γίγαντες της βιομηχανίας όπλων, όπως η Lockheed Martin και η Raytheon, είχαν ήδη κερδίσει δισεκατομμύρια τους πρώτους μήνες της ουκρανικής κρίσης.

Τον Μάιο, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης σε εργοστάσιο της Lockheed Martin, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα αυξήσουν την παραγωγή όπλων, αλλά ότι «αυτό δεν θα είναι φθηνό». Ωστόσο, οι περισσότεροι αμερικανοί αξιωματούχοι και ειδικοί συμφωνούν ότι αυτό δεν είναι μόνο θέμα χρηματοδότησης, καθώς θα χρειαστούν χρόνια για να αυξηθεί η παραγωγή προκειμένου να καλυφθεί η τρέχουσα ζήτηση, η οποία αναμένεται να αυξηθεί εκθετικά στο άμεσο μέλλον.

Ωστόσο, καθώς οι ΗΠΑ επωφελούνται από την κρίση, ειδικά σε βάρος της ΕΕ, και των άλλων χωρών του ΝΑΤΟ το μπλοκ απογοητεύεται ολοένα και περισσότερο, ένα συναίσθημα που ακόμη και οι πιο ανώτεροι αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες είναι πλέον έτοιμοι να εκφράσουν πιο ελεύθερα από ποτέ.  Δεν θα την πληρώσουμε εμείς την "νύφη" είναι το μόνο σίγουρο. Και εδώ τίθεται ένα ερώτημα αφού το ΝΑΤΟ του έχουν  σχεδόν τελειώσει τα πυρομαχικά και οι προμήθειες που θα χρειαστούν χρόνια για να αντικατασταθούν...και είναι ένα εξασθενημένο και εξαντλημένο ΝΑΤΟ η Ρωσία γιατί δεν το εκμεταλλεύεται;;;  

Οι Ρώσοι εισέβαλαν στην Ουκρανία με 190.000 στρατιώτες το πολύ .Δεν έκαναν καμία προσπάθεια να κατακτήσουν όλη την Ουκρανία. Δεν πλησίασαν καν. Δεν υπάρχει περίπτωση να κατακτήσουν την Ουκρανία με 190.000 στρατιώτες. Όταν οι Γερμανοί εισέβαλαν στην Πολωνία, το 1939, εισέβαλαν με 1,5 εκατομμύριο στρατιώτες. Αυτό είναι το μέγεθος του στρατού που χρειάζεστε για να κατακτήσουν μια χώρα όπως η Ουκρανία, να την καταλάβουν και μετά να την ενσωματώσουν σε μια μεγάλη Ρωσία.

Μήπως όλο αυτό είναι στημένο για να επωφεληθεί η Κίνα;;; Και τα δύο ανδρείκελα ΝΑΤΟ-Ρωσία χρησιμοποιούν ότι όπλο έχουν και δεν έχουν και μετά έρχεται με φόρα η Κίνα κάνει την στρατιωτική της κίνηση και ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ όπλα για να αντεπιτεθούν.!! Μήπως και τα δύο πιόνια ΝΑΤΟ και Ρωσία στήθηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε να καταστραφούν και οι δύο;;

 Early warning  ΕΔΩ .

2 σχόλια:

kakos04 είπε...

Καλημέρα ,βάλε ότι αδειάζουν και δικές μας αποθήκες από ότι διάβασα και στην Μακεδονία εκτός τα υπόλοιπα που έχει στείλει . Επίσης κάπου πήρε το μάτι μου ότι οι Ρώσικες μάχιμες μονάδες θέλουν κοντά στα 2000 φυσίγγια την ημέρα και σε 3 μήνες είναι από τόσες βολές άχρηστα τα καλάσνικωφ και θέλουν νέα , τύφλα να έχει ο Μητσοτάκης που έστειλαν 10000 όπλα και κάτι μύρια σφαίρες στην μαύρη τρύπα αφοπλισμού μας . Η Ρωσία και η Κίνα θα κάνουν πάρτι με 3-4 ταυτόχρονα μέτωπα , Ιράν - Ισραήλ , Καύκασο , Ταϊβάν , Ουκρανία και πιθανόν Αφρική ή και Ινδία . Θα περιμένουμε να σκοτωθούν μερικοί στρατιώτες μας για να βρούμε όπλο-σφαίρες ή οβίδες σαν το Στάλινγκραντ . Τόση ηλιθιότητα είναι μόνο σκόπιμη από τις ηγεσίες της Δύσης .

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" Καλημέρα ,βάλε ότι αδειάζουν και δικές μας αποθήκες από ότι διάβασα και στην Μακεδονία εκτός τα υπόλοιπα που έχει στείλει "

Μα για αυτό φίλε Νικόλα και έκανα την ανάρτηση. Διότι αυτό μας "καίει" και μας "τσουρουφλίζει" το θέμα ότι μας αφοπλίζουν.!!! Δεν θα έχουμε πυρομαχικά και όπλα όχι για 3 μέρες να την βγάλουμε αν μας χτυπήσουν οι Τούρκοι, αλλά ούτε για 3 ώρες αν συνεχίσουν πολιτική και στρατιωτική ηγεσία να στέλνουν ότι έχουμε και δεν έχουμε στα λαμόγια Ναζίδες τους Ουκρανούς.

" Τόση ηλιθιότητα είναι μόνο σκόπιμη από τις ηγεσίες της Δύσης . "

Όχι δεν είναι ηλιθιότητα...ΕΠΙΤΗΔΕΣ το κάνουν για να αποδυναμωθεί η ήδη αποβλακωμένη Δύση. ΣΧΕΔΙΟ είναι όλο αυτό και μάλιστα καλά οργανωμένο. Οι Δημοκρατικοί Τυφώνιοι Γάιδαροι κάνουν ότι μπορούν για να αποδυναμώσουν την Αμερική την Δύση και το ΝΑΤΟ προς όφελος της Κίνας. Και αν σκεφτείς ότι η Νέα Δειμιοκρατία ο Κούλης δηλαδή κάνει ότι του πουν οι Κινέζοι και οι Δημοκρατικοί καταλαβαίνεις τι έχουμε να πάθουμε.

Κίνα και Τουρκία συνεργάζονται με πολλούς και ποικίλους αφανείς τρόπους.