ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 11 Μαρτίου 2023

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ !!

 

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ!! (Early Warning ΕΔΩ)

Οι χρηματοπιστωτικές ρυθμιστικές αρχές έκλεισαν την Silicon Valley Bank και ανέλαβαν τον έλεγχο των καταθέσεών της, ανακοίνωσε χθές η Federal Deposit Insurance Corp., σε αυτή τη μεγαλύτερη πτώχευση τραπεζών των ΗΠΑ από την προηγούμενη παγκόσμια οικονομική κρίση πριν από μια δεκαετία.

Η κατάρρευση της SVB, ενός βασικού παράγοντα στην κοινότητα της τεχνολογίας και των επιχειρηματικών κεφαλαίων, αφήνει τις εταιρείες και τα άτομα με μεγάλες καταθέσεις σε μεγάλο βαθμό αβέβαια για το τι θα συμβεί με τα χρήματά τους.

Σύμφωνα με δελτία τύπου από ρυθμιστικές αρχές, το Τμήμα Οικονομικής Προστασίας και Καινοτομίας της Καλιφόρνια έκλεισε την SVB και όρισε την FDIC ως παραλήπτη. Η FDIC με τη σειρά της δημιούργησε την Deposit Insurance National Bank of Santa Clara, η οποία τώρα κατέχει τις ασφαλισμένες καταθέσεις από την SVB.

Το FDIC ανέφερε στην ανακοίνωση ότι οι ασφαλισμένοι καταθέτες θα έχουν πρόσβαση στις καταθέσεις τους το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα το πρωί. Τα υποκαταστήματα της SVB θα επαναλειτουργήσουν επίσης εκείνη την ώρα, υπό τον έλεγχο της ρυθμιστικής αρχής. Η τράπεζα είδε την τιμή της μετοχής της να βυθίζεται προς τα πάνω κατά 70% μέσα σε μια νύχτα και φαινόταν εδώ και λίγο καιρό να έχει πρόβλημα.

Ένα υποκατάστημα της Silicon Valley Bank  στο Μανχάταν κάλεσε τους αστυνομικούς για βοήθεια από τους επενδυτές που προσπαθούσαν να βγάλουν τα χρήματα τους, καθώς η επίθεση στην τράπεζα σήμερα ανάγκασε τις ρυθμιστικές αρχές να κατάσχουν τα περιουσιακά της στοιχεία.

Η αστυνομία κλήθηκε όταν «περίπου μια ντουζίνα» χρηματοδότες, συμπεριλαμβανομένου του πρώην στελέχους της Lyft, Dor Levi, εμφανίστηκαν έξω από το κτίριο στην Park Avenue καθώς οι επενδυτές προσπαθούσαν να βγάλουν τα χρήματά τους όπως στη μεγαλύτερη κατάρρευση από τη Μεγάλη Ύφεση. 

Η τράπεζα απέτυχε σήμερα καθώς οι καταθέτες - κυρίως εργαζόμενοι στον τομέα της τεχνολογίας και εταιρείες που υποστηρίζονται από επιχειρηματικά κεφάλαια - άρχισαν να αποσύρουν τα χρήματά τους μετά από μια ανακοίνωση σοκ για απώλεια 1,8 δισ. δολαρίων. Η τράπεζα δέχτηκε ένα χτύπημα στο pre-market με την τιμή της να υποχωρεί κατά 66 τοις εκατό πριν σταματήσει η διαπραγμάτευση.

Αλλά με τους επενδυτές να προστατεύονται μόνο έως και 250.000 $, έχουν ήδη υπάρξει ιστορίες τρόμου. Η Ashley Tyrner, διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας ευεξίας FarmboxRx της Βοστώνης, είπε ότι είχε καταθέσει τουλάχιστον 10 εκατομμύρια δολάρια στην SVB και τηλεφωνούσε μανιωδώς στον τραπεζίτη της. Το χαρακτήρισε «τις χειρότερες 18 ώρες της ζωής μου».

Με περιουσιακά στοιχεία περίπου 209 δισ. δολαρίων, η SVB είναι η δεύτερη μεγαλύτερη τραπεζική χρεωκοπία στην ιστορία των ΗΠΑ μετά την κατάρρευση της Washington Mutual το 2008. Είναι η πρώτη ασφαλισμένη από την FDIC τράπεζα που πτωχεύει σε περισσότερα από δύο χρόνια, με την τελευταία να είναι η Almena State Bank τον Οκτώβριο του 2020.

Πληροφορίες από άτομα στις ΗΠΑ μας λένε :

"Η FDIC σημείωσε ότι η SVIB είχε 175 δισεκατομμύρια δολάρια σε καταθέσεις στις 31 Δεκεμβρίου, σημειώστε ότι περίπου 151,5 δισεκατομμύρια δολάρια από αυτές είναι ανασφάλιστες , πράγμα που σημαίνει ότι παίρνουν πίσω ακριβώς ΜΗΔΕΝ."

Παίρνουν ένα ΚΟΥΠΟΝΙ που μπορεί να εξαργυρωθεί από την κυβέρνηση για ότι απομένει μετά την κατάργηση .

Για την κατάρρευση της Lehman Brothers το 2008, ήταν 1/2 σεντ στο δολάριο, που καταβλήθηκε δέκα χρόνια αργότερα».

 


Οι κεντρικές τράπεζες έκαναν ντάμπινγκ δισεκατομμύρια και δισεκατομμύρια στην αγορά ομολόγων για να προσπαθήσουν να σταθεροποιήσουν τη 10ετία και απέτυχαν παταγωδώς. Δεν έχουν ρευστότητα.

. . . φαίνεται σαν μια καλή στιγμή για να ξεκινήσουν τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο και να κατευθυνθούν προς τα καταφύγια προτού κάποιος αρχίσει να κάνει άβολες ερωτήσεις.

 

 Α και να μην το ξεχάσω οι Simpsons το είχαν προβλέψει και αυτό.!!!

 

Αυτό είναι ένα άλλο επεισόδιο του 5GUD (Fifth Generation Unrestricted Warfare) για να εξαναγκάσουν για συγκεκριμένα αποτελέσματα. 

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Διάβαζα το βιογραφικό της Γιέλεν που προ'ί'σταται της διάσωσης χτες,και είδα ότι είναι μέσα σ'όλα τα προαπαιτούμενα brookings, LSE, Obama, Klinton αντινιστρέησο.
Επίσης τι γίνεται με του Σίμπσονς (που μόλις είδα στο συνδρομιτικό),οι συγγραφείς έχουν σύνδεση με το υπερπέραν, ή τους έχουν πάρτ τάημ στοπαγκόσμιο σενάριο;;
ΞΕΝΟΔΟΧΩΦ

Ανώνυμος είπε...

Και ένα απντέη στο 1ο σχόλιο, ορμούμενο από ένα άρθρο που διάβασα πριν λίγο....

"Η Τράπεζα εστίαζε στην τεχνολογία και είχε αντιμετωπίσει εκροές καταθέσεων και απέτυχε στην προσπάθειά να αντλήσει νέα κεφάλαια.

Με περιουσιακά στοιχεία περίπου 209 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η SVB είναι η δεύτερη μεγαλύτερη τραπεζική χρεοκοπία στην ιστορία των ΗΠΑ μετά την κατάρρευση της «Washington Mutual» το 2008 και σηματοδοτεί μια γρήγορη πτώση για μια τράπεζα που αποτιμήθηκε σε περισσότερα από 44 δισεκατομμύρια δολάρια λιγότερο από 18 μήνες πριν.
Πολλοί από τους πελάτες της SVB ήταν εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων καθώς και νεοσύστατες επιχειρήσεις τεχνολογίας και υγειονομικής περίθαλψης και θα είχαν υπόλοιπα λογαριασμών που υπερβαίνουν κατά πολύ το μέγιστο ασφαλισμένο ποσό από την FDIC."

Γι'άλλη μια φορά οι Οίκοι ανοχεεεεεεε Αξιολόγησης φαίνεται να είναι αερογεννήτριες της χρηματοπιστωτικής φούσκας, ενώ απ'ότι φάινεται, το φούντο των κρυπτονομισμάτων και οι αυξήσεις των τιμών στα χάι τεκ μαραφέτια τα κάνουν απλησίαστα για τις μάζες,και ως εκ τούτου χάνουν σε πωλήσεις,ενώ δείχνουν και στους Σινες τον τρόπο γονατίσματος της Δύσης: Εισβολή στην Τα'ι'βάν,και ψάχτε για λαμπάτους ενισχυτές ν'ακούτε μουσική, γιατί από τραντζίστορ/ημιαγωγούς/τσιπάκια γιόκ.
Και στο μπότομ λάη,διαβάζω πω΄ς πελάτες ήταν και υγειονομικές σταρτάπ "Βάστα Κόβιντ" που λέγαν και κάτι μαυραγορίτες το 1942 στας Αθήνας

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Αντί να σκίσουν τις ρώσικες τράπεζες όπως έλεγαν..έσκισαν τα δικά τους "καλσόν". Πρέπει να περιμένουμε για να δούμε τι άλλο θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο. Πρέπει να ετοιμαζόμαστε για το επερχόμενο τελικό, βάναυσο στάδιο του WEF Great Reset. Οι ukie mercs βρίσκονται στο τέλος της παντοκρατορίας τους, και αυτό τους αφήνει μόνο δύο επιλογές που απομένουν για το ΝΑΤΟ: Είτε να φύγουν, ή να προετοιμαστούν για το πολεμικό σκέλος του ww3...και για στρατιωτικό νόμο.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Υπάρχουν 300 δισεκατομμύρια λόγοι για τους οποίους η μετάδοσης ου "ιού" SVB θα εξαπλωθεί στο ευρύτερο τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ ,και κατ' επέκτασιν και στις υπόλοιπες τράπεζες στον κόσμο.Φαίνεται ότι θα υπάρξουν ΠΟΛΛΕΣ έκτακτες συνεδριάσεις κεκλεισμένων των θυρών αυτό το Σαββατοκύριακο με τους επικεφαλής των μεγάλων τραπεζών και της FED, όπως συνέβη το 2008.

Ανώνυμος είπε...

Θα βαρεθούν τα βαποράκια να μεταφέρουν κόκα απ'ότι βλέπω...Θα ξαναπιάσουν και δουλειά τα έσκορτς μετά το Νταβός,με ένα καλό μεροκάματο,θα αδειάσει και το Ονλυφανς και το ΤικΤοκ από δαύτες,να βγούν στην επιφάνεια οι μικρομεσαίες.Ελπίζω να μην έχουν και σταντμπάι τον ΚρυφαΚούλη,κρίμα είναι να χάσει κι'αλλο ΣΚ μετά το 3ήμερο του πένθους.
Οι ρώσσικες γιατί να σκάσουν κ.Λύκαστρε;; Οι ξανθογενήτες είναι απλοί τοκογλύφοι ενώ οι (περι)Ουσαίοι είναι τζογαδόροι και "φουσκωτήρες".Αυτό τον ρόλο στη ΜάδερΡάσσια τον έχουν οι περιούσιοι ,και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις του ιδιωτικού τομέα

Ανώνυμος είπε...

Τη Δευτέρα θα έχουμε βενζίνη και τρόφιμα; Ούπς…

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" Οι ρώσσικες γιατί να σκάσουν κ.Λύκαστρε;; "

Aυτό δεν ήθελαν οι Δημοκρατικοί Γάιδαροι;; Και αντί να καταστραφεί η οικονομία της Ρωσίας και οι Τράπεζες , αντ'αυτού κατέστρεψαν τις δικές τους Τράπεζες. Ξέρεις τι πανικός επικρατεί αυτή την στιγμή στους καταθέτες διαφόρων τραπεζών στην Αμερική;; Μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank, οι Αμερικανοί άρχισαν να δίνουν προσοχή και στις υπόλοιπες Τράπεζες των οποίων οι μετοχές έπρεπε να ΑΠΟΣΠΑΣΟΥΝ από τη διαπραγμάτευση την Παρασκευή. Τώρα, εμφανίζεται η Τραπεζική εκτέλεση που έχει ξεκινήσει και σε αυτές τις ΑΛΛΕΣ τράπεζες.

Η οικονομική κατάρρευση θα επιδεινωθεί και η Fed δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να σταματήσει αυτό που ξεκίνησαν όταν αύξησαν τα επιτόκια και προκάλεσαν πληθωρισμό. Ξέρεις πόσοι θα τρέξουν αύριο Δευτέρα στις τράπεζες να βγάλουν τα χρήματα τους αλλά ΔΕΝ θα μπορούν;;

Ανώνυμος είπε...

Κ.Λύκαστρε,την απάντηση την έγραψα αμέσως μετά,ότι δηλ. τα "μαγικά" που κάνουν οι τράπεζες στις ΗΠΑ, δεν τα κάνουν (νομίζω)οι ρώσσικες. Τέτοιες φούσκες (ακίνητα, σταρτάπ, και ομόλογα υψυλού ρίσκου,και μοχλέυσεις και άλλα παπατζίδικα)τα βλέπω στη Δύση.Στη Ρωσσία, το μόνο που έμαθα είναι ότι εδώ και 3-4 χρόνια μαζεύει χρυσάφι,και επίσης είχαμε και επανακρατικοποιήσεις γενικότερα.Γενικά δηλαδή μου φαίνεται πιό νοικοκυρεμένο το χοντροκομμένο σύστημα τουξανθού γένους, απ'ότι των εφετζίδων ΗΠΑπάρων.Κάτι που είναι ίδιον και στα προ'ι'όντα τους π.χ.,όπως με το διαστημικό πρόγραμμα, τα φορτηγά Καμάζ που είναι τα καλύτερα στον κόσμο,ακόμα και τα αλύστου μνήμης Λάντα 4χ4 που-αν δεν ΄επιανα φωτιά τα ηλεκτρολογικά - ανέβαιναν στο Εβερεστ.Όπως έγραψα και πρίν, η Γιέλεν επανέρχεται στον τόπο του εγκλήματος,σ'ότι έχουν σκοπό ο γά'ι΄δαροι να κάνουν στις ΗΠΑ , έχουν πάντα τα ίδια αδίστακτα πρόσωπα.Τέλος για να έρθω στο αρχικό, οι γάιδαροι έχετε πει έχουν σκοπό να δώσουν τις ΗΠΑ στην Κίνα,δεν έχω λόγους να πιστέψω τι λέει η ΦΕΝΤ, ή η κάθε άλλη βιτρίνα των ελίτ, αν είναι ας ακούσω καλύτερα τον Πορδοσάλτε να εξηγεί τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα.Καλύτερα να βλέπω Σίμπσονς, πιό καλό ποσοστό επιτυχίας προβλέψεων έχουν από τις "ανεξάρτητες αρχές,και ΜΜΕ"